Ampans recomanarà sobre el dret al treball a Luxemburg

Publicat el 17 de juny de 2015 a les 19:36
Actualitzat el 17 de juny de 2015 a les 19:42

Delegació d'Ampans que viatja a Luxemburg. Foto: Ampans


Ampans presenta dijous al Parlament de Luxemburg un seguit de recomanacions elaborades per les persones usuàries de l'entitat, que durant dos anys han estat treballant en l'article 27 sobre el dret al treball, contemplat a la Declaració dels drets humans proclamats per les Nacions Unides. Montse Sánchez, usuària d'Ampans, serà l'encarregada de llegir en francès el resultat del treball realitzat per Ampans dins del projecte Força, davant la Cambra dels Diputats.

Es tracta de vuit recomanacions que passen per la sensibilització dels polítics i les empreses, del suport al treball protegit, d'impulsar accions per reduir la desocupació entre les persones amb discapacitat, promoure l'adaptabilitat i flexibilitat en el treball, potenciar les pràctiques de formació al treball, posar la tecnologia al servei de les persones per guanyar autonomia personal i fomentar ajudes en transports per facilitar l'accés al treball a les persones amb discapacitat intel·lectual.

Les vuit organitzacions que formen part del projecte Força han estat treballant durant dos anys, en grups formats per persones usuàries, amb intercanvis i compartint bones pràctiques, que han acabat en un bloc de recomanacions sobre els articles que contempla la Carta Internacional dels Drets Humans, i que es presenta dijous al Parlament de Luxemburg.

El treball, que s'ha realitzat en materials de Lectura Fàcil per fer-lo accessible i del qual se n'editarà un llibre de recomanacions, vol avançar cap al ple compliment dels drets universals de les persones. Ampans és una de les vuit entitats europees que formen part del projecte Força, que ha impulsat aquest treball.

Enric Vall, Anna Maria Moreno, Juan Luís Reyes, Montse Alonso, Jordi Solé, Montse Sánchez, Mari Martínez i Ramon Bendicho, són les persones usuàries d'Ampans que han sortit avui cap a Luxemburg per la presentació del resultat del projecte Força, que es va crear per fomentar una ciutadania activa de les persones amb discapacitat intel·lectual.