L'administració del sagrament es farà dins la celebració de la missa i trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d'ordenació. Posteriorment, el nou prevere rebrà els signes propis del seu ministeri: la casulla, el calze i la patena, i també se li ungiran les mans amb el crisma.
La cerimònia d'ordenació es podrà seguir en directe a través de Montserrat TV.
"El sentit del prevere és intentar ser pont entre Déu i els homes, apropar l'amor de Déu a cadascuna de les persones que hom té al voltant, i acostar-les a Déu", afirma Anton Gordillo. Ser prevere, assegura, "és una missió de servei als altres per tal de facilitar-los l'accés a la divinitat a través de la pregària, el coneixement de Déu i d'un mateix; d'aquesta manera, podran sentir-se estimats i perdonats, créixer en l'autèntica felicitat en el lloc on estem vivint, sempre amb un ull posat en el més enllà".
Per tant, conclou que ser sacerdot és "fomentar la presència de l'amor entre Déu i la persona humana, per limitada que pugui ser; és a dir, fomentar la caritat envers Déu i també amb les altres persones que ens envolten". Per al futur sacerdot, ser prevere és "potenciar l'esperança en construir un món millor intentant pacificar i alegrar el cor de la persona humana; també és ajudar en el creixement de la fe i en el coneixement de Déu i d'un mateix". I això es fa, com afirma el monjo, "intentant comunicar allò que vivim i celebrem en la Missa, en la pregària, en els sagraments, en els que llegim i vivim, en les petites obres de cada dia, en la relació amb les altres persones".
Cal recordar que la darrera cerimònia d'ordenació presbiteral i diaconal a Montserrat es va celebrar el 4 de novembre de 2017. En aquella ocasió, van rebre l'ordenació sacerdotal els monjos Carles Xavier Noriega, Efrem de Montellà i Bernat Juliol, i la diaconal Gabriel Soler i el propi Anton Gordillo.