El formatge Vell Reserva de cabra, de Formatges Muntanyola, que la fundació Ampans elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, ha rebut el tercer premi en la categoria de formatge curat de cabra, en un dels principals certàmens de formatges d'autor de l'estat espanyol, el Gourmet Quesos, que s'ha celebrat aquest mes d'abril a Madrid.
El jurat ha considerat el Vell Reserva de Formatges Muntanyola entre els millors de la seva categoria en la tretzena edició d'aquest concurs, en el que s'han presentat més de vuit-cents formatges. Amb aquest nou guardó, Formatges Muntanyola ja compta amb un important palmarès, amb premis als principals certàmens internacionals, estatals i nacionals, i ha estat guardonada en més d'una ocasió al Gourmet Quesos.
Per a l'elaboració del Vell Reserva de cabra, l'obrador de Formatges Muntanyola segueix un mètode artesanal de molta tradició, amb llet pasteuritzada de les cabres de la pròpia granja. Té una llarga maduració, amb una escorça rústica i florida que li aporta un aroma subtil. Aquesta escorça natural és fina i llisa, i li dona una personalitat i rusticitat que es pot reconèixer en cada peça. Al final del procés s'obté un formatge trencadís que, al paladar, ofereix notes de fruits secs, fulles seques i humides, i amb un lleuger punt de dolçor, com a resultat final de la seva lenta curació.
Formatges Muntanyola elabora varietats de formatge artesà amb quatre varietats de llet: cabra (de ramat propi), búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on la fundació Ampans hi desenvolupa un projecte sociolaboral que dona feina i acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual. Dotze persones treballen actualment a la formatgeria que Ampans va posar en marxa el 2015 a la finca Urpina, on també hi cultiva les vinyes amb les que elabora els vins que porten el mateix nom de la finca.
Els formatges Muntanyola es poden trobar a botigues especialitzades, grans superfícies i els punts de venda propis de l'entitat: botiga online i establiments comercials com el Garden (Santpedor) o els supermercats Caprabo de la fundació Ampans (Manresa).
El Vell Reserva de Formatges Muntanyola, premiat al Gourmet Quesos
Ha rebut el tercer premi en la categoria de formatge curat de cabra
ARA A PORTADA
-
-
Aigües Manresa destina més de 2,7 milions d'euros a millorar la xarxa i les infraestructures Pere Fontanals
-
-
L'app Pukono de la Fundació Althaia compleix 10 anys ajudant persones amb hipertensió i insuficiència renal Pere Fontanals
-
La Pirinaica inicia la pretemporada amb l'objectiu d'optar de nou a l'ascens a Lliga Elit Pere Fontanals
Publicat el 26 d’abril de 2023 a les 13:00
Actualitzat el 27 d’abril de 2023 a les 07:45
Et pot interessar
-
Societat Mosaic acompanya 295 persones en processos d'inclusió social i inserció laboral durant el 2024
-
Societat La Generalitat adjudica obres de millora a l'estació d'autobusos de Manresa
-
Societat L'Ajuntament de Manresa reasfaltarà més de 13.500 metres quadrats de carrers
-
Societat Manresa rep un pla per rehabilitar sis illes d'habitatges al centre històric
-
Societat L'Ajuntament de Manresa impulsa el Pla Municipal de Lectura per fomentar els hàbits lectors
-
Societat Un barceloní que es va mudar a Castellbell i el Vilar crea una escola de repoblament rural