«Escape rooms» en línia «made in Manresa» per evadir-se del confinament

Cocolisto i Fluwim han dissenyat, respectivament, dinàmiques digitals d'entreteniment perquè amics i famílies puguin divertir-se plegades tot i no estar juntes

Publicat el 15 d’abril de 2020 a les 14:31
Actualitzat el 15 d’abril de 2020 a les 19:37
Que no podem sortir de casa? No passa res. La manresana Cocolisto ho té tot pensat perquè el confinament, lluny de córrer el risc de convertir-se en una presó física i mental, acabi esdevenint una oportunitat per potenciar habilitats cognitives; per nodrir la capacitat d'atenció-concentració, i per ajudar a mantenir relacions familiars i d'amistat mitjançant el divertimento.

Amb la voluntat de seguir actius tant creativament com comercialment, els membres d'aquesta empresa bagenca especialitzada en l'elaboració de jocs d'intel·ligència han ideat l'anomenat Escape Room Estelar, un nou portal web que conté diverses dinàmiques d'entreteniment al més pur estil escape room. I per què, Estelar? Doncs perquè el que tenen en comú les nou propostes lúdiques en qüestió és que l'escenari en el qual transcorren és l'espai. En un cas l'objectiu serà salvar el planeta d'una pluja de meteorits; en un altre, rescatar un membre de la tripulació que està flotant per l'espai... Casuístiques diferents però en un mateix entorn: l'univers. Per desconnectar, encara més, de l'entorn monòton que (de manera obligada) hem d'habitar. 

Si bé una de les condicions de tots els jocs és que s'han de practicar en grup (per videoconferència), no en totes les propostes el nivell és el mateix. En aquest sentit, des de Cocolisto s'ha intentat ampliar l'oferta al màxim per satisfer les necessitats i requeriments de tots els públics. Així, per exemple, hi ha l'escape room Perdidos en el espacio, que té una dificultat baixa, però també trobem el Descompresión inminente, pensat per a persones que ja estiguin familiaritzades amb aquest tipus de jocs. L'empresa manresana també ha pensat en els més petits de casa i ha creat tres propostes dirigides a nens i nenes a partir d'11 anys.

Els preus de tots els escape rooms en línia de Cocolisto van de 0,16 cèntims a 1 euro per persona. Només n'hi ha un que sobrepassa aquesta quantitat i que costa 5,4 euros per cap: es tracta de l'anomenat Escape Estelar Top, en el qual, a banda dels participants, en la partida també hi pren part el capità McFly (un actor), l'encarregat de donar les ordres als jugadors i jugadores perquè puguin assolir l'objectiu que se'ls proposa. 

Sant Jordi vs Virus, el joc gratuït que no vol matar el drac, sinó la Covid-19

Una altra de les iniciatives que ha vist la llum durant el confinament ha estat la que ha gestat els bagencs Gerard Vilalta i Albert Busom, de l'empresa Fluwim. Imaginatius i amants de les dinàmiques que potencien l'enginy, els joves van decidir reconvertir un dels escape room físics que ofereix l'empresa Fluwim de Vic (fundada per Albert Busom), en una proposta digital. L'escape room que van escollir digitalitzar va ser el que porta per títol El secret de Sant Jordi. En comptes de situar la història pels volts de 1674 com en el joc original, els autors van decidir portar l'argument a l'actualitat més rabiosa; a la que ha causat l'estat d'alarma; a la que ens manté confinats. Sí, exacte. A la del coronavirus.

Així, i sota el nom de Sant Jordi vs Virus, la versió en línia d'aquest escape room proposa als jugadors i jugadores crear l'espasa que mati a Coronavirus, un nou drac que des de fa
setmanes està provocant el caos a nivell mundial. "El que volem amb l'Albert és, per sobre de tot, aportar una mica de llum en aquests moments tan complicats, i què millor que fer-ho amb un escape room gratuït i sense sortir de casa?", reflexiona Vilalta, que aconsella als participants comunicar-se a través d'una videotrucada per seguir, conjuntament, el fil i l'estratègia del joc.  

Tothom que vulgui jugar al Sant Jordi vs Virus ja ho pot fer a través d'aquest enllaç. Cal remarcar, a més, que a diferència de la majoria d'escape rooms presencials i digitals, aquest no té límit de temps per resoldre les proves. El motiu, diu el creador manresà, és clar: "volem que la gent gaudeixi i prou, sense patir pel rellotge". En aquest sentit, els enigmes plantejats estan pensats per ser resolts tranquil·lament, bo i potenciant la vessant més analítica del joc. 

[noticiadiari]9/90106[/noticiadiari]
[noticiadiari]9/90010[/noticiadiari]
[noticiadiari]9/89994[/noticiadiari]
[noticiadiari]9/90008[/noticiadiari]
[noticiadiari]9/89980[/noticiadiari]
[noticiadiari]9/89995[/noticiadiari]