La Joviat, millor escola de pastisseria de Catalunya per segon any consecutiu

Les protagonistes d'aquest èxit de l'escola manresana han estat Ariadna Cernuda Ferrer i Joana Llave Carbonell

Ariadna Cernuda i Joana Llave han capitanejat la Joviat en el Concurs d'Escoles de Pastisseria de Catalunya
Ariadna Cernuda i Joana Llave han capitanejat la Joviat en el Concurs d'Escoles de Pastisseria de Catalunya | Joviat
Redacció
28 de gener de 2025, 14:47
Actualitzat: 29 de gener, 8:05h

La Joviat ha aconseguit, per segona edició consecutiva, el primer lloc en el III Concurs d'Escoles de Pastisseria de Catalunya, celebrat en el marc de la 8a Mostra Internacional de Pastisseria a Sant Vicenç dels Horts el passat divendres 24 de gener. Aquesta fita reafirma l'excelència del centre en l'àmbit culinari i consolida el lideratge de Joviat en el món de la pastisseria.

En aquesta tercera edició del concurs han competit quatre escoles: l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, l'Institut Cavall Bernat de Terrassa, l'Institut Dertosa de Tortosa i Joviat Culinary. Cada centre ha hagut de presentar tres creacions diferents: un bombó, un pastís i unes postres. El jurat, format per dos professionals experts en pastisseria, Josep Espuga (Pastisseria Cadí) i Íngrid Serra (I+Desserts), han destacat l'alt nivell de totes les escoles participants i, en especial de la Joviat, per l'equilibri de les elaboracions, la disciplina a l'hora de treballar, els petits detalls i el discurs de presentació de les elaboracions.

La proposta de la Joviat

Les protagonistes d'aquest èxit de la Joviat han estat Ariadna Cernuda Ferrer i Joana Llave Carbonell, les alumnes del 2n curs de CFGM de Pastisseria, forneria i confiteria, que han format l'equip guanyador de l'escola manresana.

La proposta, anomenada MmMmMmMm, ha estat trencadora, ja que ha presentat una línia de vida basada en les sensacions i emocions que es tenen al gaudir dels dolços de la gastronomia. Les quatre Mm representen les Maduixes del Maresme, el Mató de Montserrat, la Mel de Marganell i el Moscatell de Manresa. Totes les elaboracions s'han realitzat utilitzant tècniques clàssiques i modernes i productes de proximitat, de Catalunya i del Bages.