La Joviat ha aconseguit, per segona edició consecutiva, el primer lloc en el III Concurs d'Escoles de Pastisseria de Catalunya, celebrat en el marc de la 8a Mostra Internacional de Pastisseria a Sant Vicenç dels Horts el passat divendres 24 de gener. Aquesta fita reafirma l'excelència del centre en l'àmbit culinari i consolida el lideratge de Joviat en el món de la pastisseria.
En aquesta tercera edició del concurs han competit quatre escoles: l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona, l'Institut Cavall Bernat de Terrassa, l'Institut Dertosa de Tortosa i Joviat Culinary. Cada centre ha hagut de presentar tres creacions diferents: un bombó, un pastís i unes postres. El jurat, format per dos professionals experts en pastisseria, Josep Espuga (Pastisseria Cadí) i Íngrid Serra (I+Desserts), han destacat l'alt nivell de totes les escoles participants i, en especial de la Joviat, per l'equilibri de les elaboracions, la disciplina a l'hora de treballar, els petits detalls i el discurs de presentació de les elaboracions.
La proposta de la Joviat
Les protagonistes d'aquest èxit de la Joviat han estat Ariadna Cernuda Ferrer i Joana Llave Carbonell, les alumnes del 2n curs de CFGM de Pastisseria, forneria i confiteria, que han format l'equip guanyador de l'escola manresana.
La proposta, anomenada MmMmMmMm, ha estat trencadora, ja que ha presentat una línia de vida basada en les sensacions i emocions que es tenen al gaudir dels dolços de la gastronomia. Les quatre Mm representen les Maduixes del Maresme, el Mató de Montserrat, la Mel de Marganell i el Moscatell de Manresa. Totes les elaboracions s'han realitzat utilitzant tècniques clàssiques i modernes i productes de proximitat, de Catalunya i del Bages.