La parella de Rosalía, Rauw Alejandro, va comprar la casa modernista de Manresa fa dues setmanes

El cantant porto-riqueny va pagar 1.870.000 euros pel Mas Morera, obra de l'arquitecte Ignasi Oms i Ponsa, i la finca de 30 hectàrees de terreny

Rosalía i Rauw Alejandro
Rosalía i Rauw Alejandro | Instagram
03 de febrer del 2022
Actualitzat el 04 de febrer a les 15:54h
La parella de Rosalía, el cantant porto-riqueny Rauw Alejandro, és propietari del Mas Morera, de 1905, obra modernista de l'arquitecte manresà Ignasi Oms i Ponsa, des de fa dues setmanes, segons ha pogut corroborar NacióManresa. La casa es troba en una finca de 30 hectàrees de terreny a l'Anella Verda de la capital del Bages, i té una protecció integral després de ser declarada per l'Ajuntament Bé cultural d'Interès Local (BCIL). La compra de la casa i la finca ha tingut un preu d'1.870.000 euros amb les despeses a part, i està a nom únicament de Rauw Alejandro.

La finca s'havia posat a la venda fa un any al portal Habitaclia per 2.190.000 euros, sense despeses d'impostos, notaria i gestió, però havia anat actualitzant el preu a la baixa. Aquest dimarts, Regió7 havia publicat que la parella estava interessada en la propietat i NacióManresa s'havia fet ressò de la notícia, però en realitat l'operació de compra ja s'havia tancat sobre el 20 de gener.

A Mas Morera s'hi arriba per un trencall del camí de Rajadell, i es troba en un punt amagat, lluny de la mirada de curiosos. Segons les fotografies que havia publicat Habitaclia, es tracta d'un edifici molt ben conservat, tant a l'exterior com a l'interior. L'immoble té 2.624 metres quadrats, 10 habitacions, jacuzzi interior, bodega i piscina, i 30 hectàrees de terreny.
 

Mas Morera, d'Ignasi Oms i Ponsa. Foto: Cedida


El Mas Morera pertanyia als propietaris de la sabateria Torra de Manresa. La mare de la família, germana de Rosa Oriol de la joieria Tous, era qui l'havia mantingut en bon estat fins a la seva mort. A finals de 2021, el titular de la propietat era el seu vidu, Jean Claude Gaston Magnien, que l'havia heretat.

Abans de la intervenció de l'arquitecte modernista Ignasi Oms i Ponsa, el mas pertanyia als dominics del convent de Sant Domènec de Manresa que, amb la desamortització, va ser venuda a finals del segle XIX a l'industrial tèxtil Josep Portabella i Cots, que va encarregar al prestigiós arquitecte l'ampliació del mas per donar-li una aparença més senyorial.