El Reial Madrid s'endú la Champions enmig del caos de Saint-Denis

Els blancs guanyen el seu 14è títol europeu com sempre, xutant poc i sense dominar (0-1), en una final que ha començat 37 minuts tard pel desastre organitzatiu

El moment del gol de Vinicius
El moment del gol de Vinicius | UEFA
28 de maig de 2022, 23:32
Actualitzat: 23:38h
El caos de Saint-Denis ja té campió. El Reial Madrid s'ha endut la Champions League després de vèncer per un gol a zero en una final contra el Liverpool que serà recordada pels 37 minuts de retard amb què ha començat el partit, davant aldarulls i dificultats per accedir a l'estadi, tant per part dels aficionats com per part dels jugadors. Després de tot aquest desastre organitzatiu, el Madrid s'ha endut el seu 14è títol europeu.

El que s'ha viscut al terreny de joc no ha estat tan apassionant com el que s'ha vist fora. La primera part ha estat molt igualada, amb lleuger domini anglès i sense massa ocasions per cap dels dos conjunts, però s'ha animat en l'últim tram. El primer ensurt ha caigut per la part blanca, quan Sadio Mané ha estavellat una pilota al pal després d'una intervenció salvadora de Thibaut Courtois.

Ja molt a prop de la mitja part s'ha produït la gran i única ocasió del Madrid en aquest primer període. En el primer tir dels blancs entre els tres pals, Karim Benzema ha aconseguit marcar després d'una sèrie de rebots, però la jugada s'ha resolt amb el gol sent anul·lat primer per l'àrbitre i posteriorment, amb uns minuts d'incertesa, pel VAR. El francès estava en posició de fora de joc.

La segona part ha començat amb la mateixa tònica. Un Liverpool fins i tot un pèl més dominador, però que no aconseguia generar una ocasió clara de gol. I ha passat el que havia de passar quan es dona oxigen al Madrid. Sense generar pràcticament cap perill, amb la fortuna habitual blanca, un gol de Vinicius ha acabat marcant el gol que acabaria sent definitiu. Els blancs, en la línia del que havia passat durant tota la temporada europea -i també en altres edicions-, és campió d'Europa sense saber com.