"Apostem molt per la cervesa artesana", deia el regidor, destacant que n'hi ha moltes d'arreu del territori. Precisament aquestes participaran en el 5è concurs de cervesa artesana. També n'hi haurà per les llonganisses, que podran participar al 2n concurs nacional de llonganissa tradicional, convocat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn.
La principal novetat d'aquesta 26a edició és el canvi de dates. D'aquesta manera, el certamen recupera les primeres edicions de la Festa del Porc i la Cervesa que va seguir l'exemple de les Octoberfest alemanyes. La primera edició es va fer del 16 al 18 d'octubre del 1992, i mica en mica va anar ampliar el contingut gastronòmic, s'hi van incorporar els tasts de cerveses... i ara fa tres anys es va canviar el nom i la marca, com a fira gastronòmica.
"La matança" del porc, el gran atractiu
Un dels principals atractius de la Fira és l'explicació de la matança del porc i com es rosteix. "Tornem a viure el que feien els nostres avis i besavis", deia Cesc Colom, president de l'associació del Mercat Municipal de Manlleu, remarcant que cada any es fa una explicació "més entenedora i animada" de com era la matança del porc antigament. Es rostiran 4 porcs, 2 dissabte i 2 diumenge. L'any passat la fira va comptar amb més de 30 activitats i va comptar amb uns 20.000 visitants, un 31% del qual provenia de fora d'Osona.
.jpg)
Cesc Colom, Àlex Garrido, Imma Muñoz i Eudald Sellarès, durant la roda de premsa de presentació de la 26a Fira Gastronòmica del Porc i la Cervesa Foto: Carles Fiter