
Ernest Folch ha fet aquest una crida a salvar la històrica empresa Casa Sendra de Vic, que elabora una de les millors llonganisses del món. L’editor ha defensat l’empresa vigatana a la tertúlia del programa “El món a Rac1” de Jordi Basté. A més, ha creat un hashtag al seu twitter, #salvemCasaSendra, “en nom del país de la llonganissa”.
Pau Arboix, propietari de Casa Sendra, va anunciar aquesta setmana que deixava de produir llonganisses, després de perdre el litigi amb la Generalitat, que li prohibeix etiquetar els seus productes com a “Llonganissa de Vic”. El conflicte ha tingut un ampli seguiment mediàtic, amb molts mitjans nacionals que se n’han fet ressò.
Aquest matí, Josep M. Vila d’Abadal n’ha parlat a Catalunya Ràdio, al programa de Mònica Terribas. L’alcalde de Vic ha dit que la llonganissa de Vic continuarà existint i ha defensat la posició de la IGP: “No sé qui té raó o no, però és un contra nou o deu”
La crida d’Ernest Folch ja està tenint ressò a la xarxa. Recollim alguns dels tuits.
En nom del país de la llonganissa, #salvemCasaSendra! @elmonarac1
— Ernest Folch (@ernestfolch) March 21, 2014
L' @ernestfolch va aconseguir mobilitzar Catalunya per salvar Cacaolat. Avui proposa #salvemCasaSendra Llonganissa o barbàrie.
— Jofre Llombart (@jofrellombart) March 21, 2014
Només n'he menjat una vegada, que no sigui l'última! #salvemCasaSendra pic.twitter.com/ujnVpfTGXS
— Guillem mundet (@guillemmundet) March 21, 2014
#salvemCasaSendra una referència
— G Fotogràfic Manlleu (@gfmanlleu) March 21, 2014