​Vic donarà 50.000 euros per a la celebració del mil·lenari de l'Abadia de Montserrat

Es tracta d'una de les partides del paquet de 4,8 milions d'euros de romanents de tresoreria, la qual ha generat rebuig per part de totes les formacions polítiques de l'oposició

Ple de mes de març de l'Ajuntament de Vic.
Ple de mes de març de l'Ajuntament de Vic. | Adrià Costa Rifà
09 de març del 2023
L'oposició en bloc a l'Ajuntament de Vic es posiciona en contra de lamodificació de crèdit del pressupost -aprovat a l'octubre- amb una partida de romanents de tresoreria proposada per l'equip de govern en el ple de març. Es tracta d'un paquet que suposarà una injecció de 4,8 milions d'euros a diferents àrees que van quedar fora del pressupost. Els vots en contra d'ERC, Capgirem Vic i la regidora no adscrita Carme Tena no han sigut suficients per tombar el dictamen, aprovat amb els vots dels regidors d'Anna Erra (Junts), qui compta amb majoria al consistori vigatà.

Núria Homs, regidora de Benestar i Família, Economia i Serveis Generals, desgranava punt per punt a on es destinarà el superàvit i remarcava que l'equip de govern va haver de fer "equilibris" per tancar el pressupost pel 2023, un document del qual se'n van retirar algunes partides "amb previsió que no les hauríem d'utilitzar", i amb el compromís de "descongelar-les" amb els romanents.

De les diferents previsions d'inversió, una destaca per sobre de les altres: la donació de 50.000 euros per a la celebració del mil·lenari de l'Abadia de Montserrat. Cap de les formacions polítiques que configuren l'oposició al consistori vigatà dona el vistiplau a destinar-hi aquests diners perquè "no són necessaris i creiem que fons públics recaptats dels impostos que paguen els ciutadans de Vic no han d'acabar a Montserrat", apuntava el regidor d'ERC Josep Lluís Garcia.

Per la seva banda, Roger Cumeras, de Capgirem Vic, criticava a l'equip de govern la falta de consens i col·laboració: "Per l'aprovació del pressupost es van fer reunions, però per aquesta ampliació de crèdit s'ha tirat pel dret sense tenir en compte l'opinió dels partits de l'oposició". "La cirereta del pastís són els 50.000 euros per l'Abadia de Montserrat" afegia Cumeras per explicar que aquesta inversió no tindrà retorn a la ciutat. En la mateixa línia es manifestava la regidora no adscrita Carme Tena: "Ni serà a Vic –la celebració-, ni se'n beneficiarà la ciutadania de Vic".

Anna Erra va haver d'intervenir per destensar la situació, i explicava que tiren endavant la contribució amb la voluntat que els vigatans i vigatanes "se sentin orgullosos de participar en els mil anys d'un lloc tan emblemàtic com l'Abadia de Montserrat".
Arxivat a