En aquest requeriment, tal com ha explicat l'alcaldessa de Viladrau Margarida Feliu a Osona.com es demana als ajuntaments que especifiquin si van treballar empleats públics i se'ls insta a trametre l'acord del plenari pel qual es va aprovar que el consistori obrís les seves portes. "Els contestarem que estàvem oberts i que no vam fer cap acord en el plenari", explica Feliu, però "no els donarem els noms dels empleats públics".
Els dos altres ajuntaments d'Osona que van obrir aquest dia -el Brull i Prats de Lluçanès- encara no han rebut cap informació, tal com ha pogut saber Osona.com.
L'Ajuntament de Badalona va ser el consistori més gran que va obrir i el que va desfermar la polèmica, però no va ser l'únic, ja que també ho van fer d'altres municipis com Berga (Berguedà) -que ho tornarà a fer el 6 de desembre, dia de la Constitució-, Viladamat (Alt Empordà), Celrà (Gironès), Sant Pere de Riudebitlles (Alt Pendès), Linyola (Pla d'Urgell), Argentona (Maresme), la Vilella Alta (Priorat), Mieres (Garrotxa) i Verges (Baix Empordà), Capellades (Anoia) i Torrelameu (Noguera), entre d’altres.Demà dimecres 12 d'octubre l'Ajuntament estàra obert amb normalitat com qualsevol altre dia laborable.
— Ajuntament Viladrau (@AjViladrau) 11 d’octubre de 2016
Els alcaldes gironins de la CUP no en faran cas
Els alcaldes de la CUP a les comarques de Girona desoiran el requeriment emès per la subdelegació del govern espanyol. Els alcaldes de Celrà, Verges, Mieres i Viladamat consideren "absurda" la petició i ignoraran la missiva. Els representants municipals de la CUP insten els subdelegats a "deixar de dilapidar els seus recursos" en mesures que, al seu parer, només resulten "persecucions ideològiques que denoten una clara manca de sentit del ridícul".