Els germans Roca ensenyen a cuinar a baixa temperatura amb estris fabricats a Cata

L’empresa torellonenca dissenya i fabrica els productes del projecte Rocook, que vol apropar a les famílies aquesta tècnica desenvolupada pel millor restaurant del món

Publicat el 23 de març de 2016 a les 10:50
Actualitzat el 23 de març de 2016 a les 13:06
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lGMx0EoSpd8[/youtube]
Rocook Low Temp és un projecte d’El Celler de Can Roca, el restaurant dels germans Roca, considerat el millor del món, per compartir el coneixement sobre la cuina a baixa temperatura. Una nova tècnica culinària domèstica fonamentada en el respecte vers l’aliment, per tal de potenciar les seves propietats organoléptiques i preservar els seus atributs nutricionals. Rocook ha nascut de l'experiència d'El Celler de Can Roca i la seva Masia (I+R) i té per objectiu fer-se un forat de manera senzilla a les cuines de les famílies.

El Celler de Can Roca facilita així els instruments perquè tothom pugui cuinar a baixa temperatura a les seves cases. La solució consta d’una placa d’inducció, un sensor de temperatura, una sonda de cor i una aplicació per a mòbil gratuïta que han estat dissenyats pel departament d’I+D de l’empresa Cata, amb seu a Torelló. Aquests productes també es fabricaran a la planta del municipi osonenc.
 

Els productes de Cata per cuinar a baixa temperatura. Foto: Cata


A més de tot aquest material, el projecte incorpora bosses de cocció, pinces per a les bosses, una bomba de buit, malla de cocció, vaporera i tapa de cocció, dissenyat tot per Lékué i el llibre Cuina amb Joan Roca a baixa temperatura, de Planeta.  A més, la proposta s’acompanya de cursos amb diferents nivells i contingut al web de Rocook, amb trucs, receptes i vídeoreceptes.

La cuina a baixa temperatura existeix des de fa milers d'anys però, gràcies als avenços tecnològics, en l'actualitat es pot cuinar amb gran precisió, controlant els graus i els minuts exactes que necessita cada aliment per potenciar al màxim les seves qualitats. La clau està en respectar la naturalesa de cada producte, i així preservar els seus nutrients, potenciar el seu sabor genuí i aconseguir textures extraordinàries.
 

Els productes de Cata per cuinar a baixa temperatura. Foto: Cata