El juny del 2018, la Diputació de Barcelona anunciava a so de bombo i platerets el projecte de la Via Ausetània, un itinerari de vianants i bicis per connectar Vic i Manlleu, passant per Gurb. Rebia el nom d'Ausetània per ser l'itinerari de vianants "més importants d'Osona". La Diputació feia l'anunci amb els alcaldes d'aquests tres ajuntaments i amb la previsió de començar els treballs el 2019 i acabar-los el 2023.
Tres anys després de l'anunci, un canvi de composició de l'ens supramunicipal i una pandèmia, aquests terminis difícilment s'assoliran. Tot i això, fa unes setmanes, la Diputació ha tret del calaix aquest projecte amb la intenció de reactivar-lo i, per fi, fer-lo realitat. Des de la Diputació, que no expliquen els motius de la tardança del projecte, apunten a Osona.com que a partir de setembre es donarà a conèixer el nou calendari i el projecte d'obres.
Aquest itinerari ha de resseguir la carretera BV-522 (la recta de Manlleu), on els vianants circularan per la banda esquerra en sentit nord (Vic-Manlleu). Aquesta Via Ausetània començaria a la rotonda amb la C-153 a Vic i finalitzaria al nucli de Manlleu.
L'amplada del carril seria d'uns 3 metres, en funció de la zona, amb algunes zones de descans al llarg de l'itinerari. I com que alguns trams coincideixen amb camins veïnals hi hauria limitació de velocitat de 30 km/h.
[h3]6,8 quilòmetres d'itinerari, tres fases i 2,8 milions d'inversió[/h3]
La Via Ausetània consta d'uns 6,8 km i en moment de presentació es parlava d'un cost de 2,76 milions. L'execució s'havia de dividir en tres fases: la que va de Vic fins a la zona de la Cabra; la segona fase és de Manlleu fins a Granollers de la Plana; i el tercer tram és el que queda entre les dues grans poblacions.
Del cost total anunciat, es va dir que la Diputació n'assumiria un 66% mentre que la resta ho farien els tres ajuntaments (Vic i Manlleu, un 14%; i un 5% Gurb).
[h3] Una connexió "imprescindible" que va tard [/h3]
Des d'Osona amb Bici, el seu president Eduard Folch, explica a Osona.com que projectes com la Via Ausetània sempre són positius, però que va tard. A més, considera que si les obres contemplen les mateixes fases i ritmes que es van anunciar, la via no serà una realitat "fins al 2025 o 2026". "Per nosaltres és una connexió imprescindible", remarca Folch.
Per tot això, des de l'entitat demanen aprofitar les rutes existents que es poden adequar entre Vic i Manlleu. D'aquesta manera, hi hauria una via verda entre ambdues ciutats osonenques mentre es fan les obres. O, fins i tot, només es podrien servir aquestes rutes adaptades que tenen "un cost més baix" que la projectada Via Ausetània. Osona amb Bici ja ha presentat una al·legació en aquest sentit al Pla de vies ciclables elaborat pel Consell Comarcal d'Osona, que contempla aquest itinerari.
[plantillaosona]
La Diputació rescata l'itinerari de vianants i bicis entre Vic i Manlleu
El setembre es donarà a conèixer el nou calendari de la Via Ausetània, una connexió "imprescindible" que va tard, segons Osona amb Bici
ARA A PORTADA
-
La pressió popular guanya el pols a Vic: el Bisbat suspèn tots els actes religiosos de la diada de Sant Miquel Irene Giménez Vinyet
-
-
El Meteocat emet un avís per temps violent a quatre comarques durant la tarda de divendres Guillem Delso
-
-
Les comparses del seguici de Festa Major de Vic anuncien accions de rebuig a la presència de Luis Argüello Irene Giménez Vinyet
Publicat el 19 d’agost de 2021 a les 15:55
Actualitzat el 24 d’agost de 2021 a les 11:18
Et pot interessar
-
Societat Territori preveu enllestir el pla alternatiu de transport pel tall de l'R3 de la tardor a finals de juliol
-
Societat Manlleu obrirà la piscina municipal d'estiu la setmana vinent
-
Societat Imatges que són «un tresor»: digitalitzen més de 5.000 hores de gravació de la desapareguda Televisió d'Osona
-
Societat Intent d'ocupació frustrat al carrer Sant Josep de Torelló
-
Societat El Parlament dona llum verda a tramitar per lectura única el projecte de llei perquè Aiguafreda passi a Osona
-
Societat La ciutat de Vic, un referent del cinema oriental