El passat mes de febrer va acabar el termini per participar en aquesta primera fase del procés participatiu de definició del Vora Ter. L'Ajuntament de Manlleu destaca la important participació obtinguda, amb un total de 728 respostes, de les quals 690 s'han obtingut a través del formulari en línia i 38 a partir del qüestionari en paper.
Entre aquestes, es destaca l'esforç fet amb els instituts de la població i que ha permès obtenir 308 respostes del col·lectiu més jove, entre 12 i 17 anys. El col·lectiu amb menys representació, respecte al total que representa en la població del municipi, és el de majors de 60 anys. El qüestionari ciutadà, a banda del perfil dels participants, permet obtenir informació sobre com la població veu el Vora Ter avui i com se l'imagina en un futur.
Les funcions del Vora Ter
Pel que fa a les funcions que té actualment el Vora Ter, passejar és l'ús principal del passeig del Ter, i l'opció preferent a totes les franges d'edat. En segon lloc, fer-hi esport per lliure és l'opció amb més preferència, amb l'excepció del grup d'edat de més de 60 anys, que prefereix anar a observar la natura. La tercera opció ja mostra més variabilitat segons franges d'edat, mentre que pels més joves passar l'estona és la tercera opció preferida, el col·lectiu entre 18 i 25 anys ho compagina amb anar-hi a prendre alguna cosa. Els grups d'entre 26 i 40 i 41 a 60, opten per anar a observar la natura.
Quan es tracta de la funció que es creu que hauria de tenir el Vora Ter en un futur les respostes van en la mateixa línia, la majoria dels participants opina que el vora Ter ha de tenir funcions molt vinculades amb la seva vessant més natural, sent un espai d'apropament entre ciutadania i natura. Les següents opcions destacades, estan relacionades amb usos i activitats, especialment els esportius.
La percepció de l'estat en què es troba el passeig del Ter en general és bona. Tot i que, amb més detall, aspectes com la seguretat i la il·luminació semblen ser factors amb certes deficiències a millorar. En general, els participants expressen la voluntat d'ampliar el passeig del Ter. En aquest sentit, sobretot el tram riu avall que incorpora la Devesa, és el tram que preferentment els participants incorporarien al passeig.
En la segona fase del procés es realitzaran dues sessions de participació presencials, un taller de debat el 25 de març i un mapeig ciutadà el 22 d'abril.
Més de 700 persones participen en el procés per definir el futur del passeig del Ter de Manlleu
La majoria aposta perquè tingui funcions vinculades a la natura
ARA A PORTADA
-
Romà Casanova: «L'Església és una de les institucions que més i millor ha gestionat la pederàstia» Xavi Llambrich
-
El bisbe de Vic elogia el caràcter «proper a la gent» de Lleó XIV i la «defensa dels més necessitats» Redacció
-
Vic demanarà a la Generalitat ampliar el servei de bus que connecta amb el Lluçanès i el Berguedà Irene Giménez Vinyet
-
-
Publicat el 13 de març de 2017 a les 15:30
Et pot interessar
-
Societat Busquen figurants per una comèdia que s'està gravant a Sant Julià de Vilatorta
-
Societat Un miler de persones participen en la fira d'ocupació GiraFeina Osona
-
Societat El Festival de Música de Sant Pere de Casserres tanca amb èxit una edició renovada
-
Societat La UVic-UCC celebra la primera dècada de l'Executive MBA
-
Societat Què fer aquest cap de setmana a Osona i el Lluçanès: 9, 10 i 11 de maig
-
Societat El Festival EnCanta de Roda de Ter enceta una nova edició amb Jazzwoman o Remei de Ca la Fresca