Osona dóna un pas més en l’àmbit dels serveis a la gent gran i la dependència

Neix la Fundació Assistencial d'Osona, amb la voluntat d’oferir i millorar el servei a gairebé 500 persones.

Publicat el 16 de novembre de 2010 a les 09:41
Els promotors de FADO són la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, la Fundació Privada Hospital Sant Jaume de Manlleu i la Fundació Privada Alfons Carbonell El Cedre. Foto: Laura Busquets / ACN

Aquest dilluns s'ha presentat a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu la nova Fundació Assistencial d'Osona (FADO) que neix amb la voluntat de donar servei a gairebé 500 persones. La Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, la Fundació Privada Hospital Sant Jaume de Manlleu i la Fundació Privada Alfons Carbonell El Cedre han constituït FADO per tal de donar resposta a les “creixents” necessitats relacionades amb la gent gran, la manca d'autonomia i la dependència. Així ho ha explicat el vicepresident de la Fundació, Pere Prat, que a més ha afegit que la institució assistencial oferirà “serveis integrals” a les persones amb dependència a través d'una ajuda “experta i professionalitzada”.

Segons Prat, la FADO neix amb la vocació de “sumar esforços” dels patronats de les tres Fundacions. La intenció és que la comarca disposi dels equipaments i serveis necessaris per assolir una “bona” qualitat de vida de les persones grans, en especial aquelles que són dependents. “Volem potenciar l'atenció domiciliària al màxim”, ha afirmat el director gerent de la nova entitat, Jordi Roca.

La institució assistencial també assumirà responsabilitats relacionades amb la formació i actualització de coneixements dels professionals que treballen en l'àmbit dels serveis socials i els serveis a les persones. A banda, la FADO també farà anàlisis, estudis i projectes relacionats amb les polítiques socials.

A més d'oferir una “atenció integral” a les persones grans i les dependents, la FADO pretén fixar línies de suport als cuidadors, que, a vegades, per manca de recursos i estratègies han de fer front a una “realitat complexa”.

La nova Fundació es presentarà al primer concurs que convoca el Consell Comarcal per fer-se càrrec de la gestió d'aquests servis i “esperem guanyar-lo”, ha afirmat Roca.

Actualment, els tres centres per separat donen servei a unes 250 persones. La voluntat és que amb la FADO, es pugui fer càrrec d'uns 450 usuaris. L'àrea actual de cobertura, segons ha explicat Prat, és del 56% de les necessitats. Amb l'adjudicació d'aquest concurs per part del Consell Comarcal, la FADO passaria a fer-se càrrec del 100% del servei.

------------
NOTA DE PREMSA

Neix la Fundació Assistencial d’Osona, que se centrarà en serveis a la gent gran i la dependència


•    Els promotors són la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic; la Fundació Privada Hospital Sant Jaume de Manlleu i la Fundació Privada Alfons Carbonell El Cedre
 
Tres institucions amb un notable prestigi en l’atenció a les persones han constituït la Fundació Assistencial d’Osona (FADO) per donar resposta a les creixents necessitats relacionades amb la gent gran, la manca d’autonomia i la dependència. La FADO l’han fet possible la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, la Fundació Privada Hospital de Sant Jaume de Manlleu de Manlleu i la Fundació Privada Alfons Carbonell El Cedre. Un dels primers actes serà optar al concurs per al servei d'atenció domiciliària al conjunt de la comarca.
 
La nova Fundació, amb unes característiques singulars a Osona, vol ser una institució assistencial sense ànim de lucre, experta i professionalitzada  en l’assistència a les persones amb dependència, especialment les persones grans, i les seves famílies. Per fer-ho possible,  els seus projectes de desenvolupament s’orienten cap a la provisió de serveis de manera integral i també ser de referència en la gestió i difusió del coneixement.
 
La FADO esdevé la demostració de la vocació de sumar esforços dels patronats de les tres Fundacions amb la intenció que la comarca disposi dels equipaments i serveis necessaris per assolir una bona qualitat de vida de les persones grans, especialment aquelles que són dependents.
 
En la seva declaració de principis, la FADO es mostra disposada ha assumir també responsabilitats relacionades en la formació i actualització de coneixements dels professionals que treballen en l’àmbit dels serveis socials i els serveis a la persones. També estarà en condicions de fer anàlisis, estudis i projectes relacionats amb polítiques socials.
 
La FADO es planteja, a banda d’oferir una atenció integral a les persones grans i les dependents, fixar línies de suport als cuidadors, sovint mancats de recursos i estratègies per fer front a una realitat complexa.
 
L’execució de les activitats es farà d’una forma directa per part de l’equip humà de la nova Fundació, o bé amb col•laboració amb d’altres entitats, institucions o persones.