El principal objectiu d’aquest Consell és “fomentar la participació ciutadana” i formalitzar i potenciar uns espais específics per a “l’intercanvi”, segons ha explicat la cap de la Unitat de Serveis Personals i Familiars, Núria Escala. També vol contribuir a promoure “diferents accions per a la cohesió social”. Escala ha explicat que es treballarà a partir de diferents comissions algunes de les quals poden ser l’exclusió social, la convivència, la Llei de la Dependència i altres que es poden crear a partir de les peticions particulars dels membres de la Comissió. De fet, aquest dimarts mateix ja s’ha apuntat que seria oportú crear una comissió sobre Ètica.
El regidor Joan López ha afirmat que es tracta “de crear una cosa que ja existeix” perquè el treball i la relació entre l’Àrea i els diferents representants a la Comissió ja està creada de fa temps. Es vol “buscar la complicitat” perquè la ciutat no vagi enrere en polítiques socials en un moments de fortes retallades en els pressupostos públics. “Hem de veure la despesa social com una inversió social”, ha afegit López i Carol.
Les persones que formen la Comissió són: un representant de cada grup municipal, un representant de cada associació, una persona representant de cada empresa que ofereix prestacions en l’àmbit en qüestió i que treballen per l’Ajuntament de Vic, persones en nom de col•legis oficials que tractin amb el tema, representants dels sindicats, dues persones de la Universitat de Vic, treballadors de l’Ajuntament de Vic en l’àrea específica, un representant dels usuaris dels serveis socials, una persona en nom de les famílies dels usuaris dels serveis socials, un representant de cada consell local municipal i un membre de l’ICASS.
El reglament d’aquest Consell també estableix que hi haurà una sessió ordinària cada sis mesos. No obstant, pot existir la possibilitat de celebrar-se una sessió extraordinària si hi ha algun tema o qüestió que ho requereixi.
La CUP de Vic, a l'oposició del consisitori, ha emès una nota on es mostra "satisfeta" per la creació del Consell. Tot i això, també ha recriminat a l'equip de govern que convoques la sessió constitutòria de l'ens a les 12 del migdia.
--------------------
NOTA DE PREMSA
CUP DE VIC
CUP VIC: El Consell local de Serveis Socials i la participació
La Cup de Vic es mostra satisfeta per la creació del Consell Local de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vic, com a òrgan de participació i consulta que pretén debatre i valorar els principals afers socials de la ciutat, amb la participació de partits polítics, entitats i associacions de caire social i empreses relacionades, ja que d’aquesta manera permet opinar a tothom que esta vinculat al món social de la ciutat.
Ara bé, de la mateixa manera que la CUP es felicita per aquesta creació, també lamenta la manca de sensibilitat de l’Ajuntament a l’hora de convocar la sessió constitutiva d’aquest consell un dimarts a les 12 del migdia. Entenem que la participació ciutadana s’ha de fer entre tots, i que convocant les reunions en un dia feiner i a les 12 del migdia es fa difícil la participació al Consell dels membres que, a més de participar de la vida social de la ciutat, també treballen. Amb aquests tipus de convocatòries es limita l’assistència de moltes persones interessades, i per tant, no facilita la participació ciutadana.
Vic, 21 de desembre de 2010
