
"És més útil per a l'empresa no fer un posicionament polític sobre el procés. Fer-ho tampoc no seria útil per al mateix procés. Al meu entendre, l'empresa ha d'actuar com un ciutadà, que es pronuncia a les urnes". Amb aquesta explicació, el president d'Abertis i president del CARECm, l'organisme independent que assessora el Govern en matèria econòmica, Salvador Alemany, ha respost a les preguntes sobre el posicionament que han de prendre les empreses del país davant el procés sobiranista. Ara bé, Alemany ha matisat que, "a nivell privat, un empresari és ben lliure d'expressar-se". "Cal actuar des de la prudència empresarial, per no veure'ns pressionats ni d'un cantó ni de l'altre.
Però Alemany ha remarcat, en un dinar organitzat per la Cambra de Comerç de Barcelona, que institucions "com la Cambra de Comerç o col·legis professionals sí que poden recollir el sentiment de la població i pronunciar-se".
Per al president d'Abertis, que ha parlat de "conflicte polític", "el procés només es pot resoldre amb diàleg, que és la solució que convé a totes dues parts i també a l'empresariat". Al marge d'aquest conflicte polític, Alemany assegura que la relació entre empresaris i administracions de Catalunya i Espanya és "de normalitat", i ha citat com a exemple el fet que Telefónica és un dels proveïdors de la Generalitat", i que moltes pimes del país tenen contractats i ofereixen serveis a d'altres administracions.
Preguntat per la discriminació que pateix Catalunya en matèria d'inversions en infraestructures, el president d'Abertis ha assegurat que creu que "es deu més a un problema de planificació global, en què no s'aplica una estructura de cost econòmic-benefici social, més que no pas a un greuge específic envers un territori".