Aragonès crida a concentrar el vot progressista en ERC per assegurar que governi l'esquerra

El candidat republicà nega que el PSC sigui renovador perquè "ataca la immersió i critica les polítiques feministes"

Pere Aragones, durant l'acte de campanya al barri de Gràcia de Barcelona
Pere Aragones, durant l'acte de campanya al barri de Gràcia de Barcelona | Àlex Recolons / ACN
Redacció
05 de maig del 2024
Actualitzat a les 18:24h

El president del Govern i candidat a la reelecció, Pere Aragonès, ha fet una crida el matí d'aquest diumenge a concentrar el vot progressista en ERC. En un acte des de la plaça de la Virreina de Gràcia amb el Jovent Republicà, ha assegurat que el seu és "l'únic partit d'esquerres amb opció de presidir el Govern".

El cap de llista republicà a les eleccions del 12-M ha apel·lat l'electorat progressista i d'esquerres del país a "assegurar la victòria" i aconseguir la "màxima mobilització". I és que Aragonès ha negat que el PSC sigui d'esquerres, i ha argumentat que no ho pot perquè "ataca la immersió lingüística, critica les polítiques feministes, s'oposa a regular el lloguer de temporada", alhora que es vol "carregar" el territori amb el Quart Cinturó.

En aquest sentit, ha afirmat que les de Salvador Illa són les polítiques "més conservadores" de tota la història dels socialistes. "No podem deixar Catalunya en mans dels qui gestionen la Renfe i condemnen el jovent del país a perdre temps i vida", ha afegit Aragonès, que ha insistit que el PSC ha "comprat l'agenda" a la patronal, i que, com ja va dir amb Junts i Carles Puigdemont, si Illa presideix la Generalitat tornaran les polítiques conservadores

Aragonès, que va ser líder del jovent d'ERC entre el 2003 i el 2007, ha estat acompanyat al barri de Gràcia per la número 10 de la llista per Barcelona i candidata del Jovent Republicà, Mar Besses, el portaveu de l'organització juvenil, Pol Baldomà; i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, a través d'un vídeo gravat des de l'exili de Ginebra. La dirigent republicana ha destacat el que ha aconseguit el partit mitjançant la negociació amb l'Estat, com ara l'amnistia.