L'Audiència Nacional estudia la primera querella contra l'amnistia

El tribunal pregunta a la Fiscalia si és competent per investigar el PSOE, Junts i ERC arran d'una querella de l'associació ultraconservadora Abogados Cristianos

La comissió de Justícia ha aprovat aquest dimarts el dictamen de la llei d'amnistia
La comissió de Justícia ha aprovat aquest dimarts el dictamen de la llei d'amnistia | Congrés
05 d'abril del 2024
Actualitzat a les 11:15h

L'Audiència Nacional ha demanat a la Fiscalia si és competent per investigar PSOE, Junts i ERC arran de la llei d'amnistia, després que l'associació Abogados Cristianos presentés el març passat una querella contra els impulsors de la mesura.

A l'escrit, al qual ha tingut accés l'ACN, la titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 indica que els fets que es descriuen a la denúncia "presenten característiques que fan presumir la possible existència d'una infracció penal".

A l'escrit la magistrada acorda incoar diligències prèvies i passa la causa al Ministeri Fiscal, perquè informi sobre si és competent i, si s'escau, de les diligències que caldria practicar.

A l'únic raonament jurídic que recull el text la magistrada indica que no estan determinades ni la naturalesa ni les circumstàncies dels fets que denuncia l'associació de lletrats, ni tampoc les persones que hi podrien haver intervingut.

Per això considera que cal instruir diligències prèvies i practicar les que siguin "essencials" per determinar aquests aspectes, i si és el cas el procediment a aplicar.

Arxivat a