Carrizosa certifica el declivi de Ciutadans: «No hauríem d'haver enviat Arrimadas a Madrid»

El candidat acusa l'independentisme de l'auge de la ultradreta, compara Junts amb Aliança Catalana, però demana poder parlar d'immigració "sense complexes"

Carrizosa, aquest dilluns al matí
Carrizosa, aquest dilluns al matí | ACN
Redacció
06 de maig del 2024

Carlos Carrizosa, líder de Ciutadans a Catalunya i candidat a les eleccions del 12 de maig, ha admès els errors de la formació que van acabar consolidant el seu actual declivi. En un col·loqui al Nueva Economia Fórum, Carrizosa ha afirmat que confia en una "entrada inesperada" al Parlament. Ara bé, ha confessat el que considera el punt d'inflexió: "No hauríem d'haver enviat Inés Arrimadas a Madrid".

El líder de la formació taronja ha detallat que llavors es va pensar que era el moment de "desembarcar" a Madrid per canviar el govern d'Espanya, però que es van equivocar. També ha lamentat l'auge de la ultradreta i en fa responsable l'independentisme català. Ara bé, ha reclamat poder parlar d'immigració "sense complexos" i ha avisat que hi ha un terme mitjà entre el "bonisme" i la "xenofòbia". El candidat de Ciutadans demana evitar caure en el racisme, però també en els "papers per a tots".

"Els multireincidents espanyols han d'anar a la presó i els multireincidents estrangers que estan aquí il·legalment, expulsió. Ho diu la llei", ha etzibat. Carrizosa també ha inclòs Junts per Catalunya en el grup de la "dreta catalana amb tints de xenofòbia" i ha recordat el text 'La llengua i les bèsties' de l'expresident Quim Torra com a exemple de radicalització del nacionalisme. "Silvia Orriols és filla d'aquests moviments ultra", ha afirmat.

Els errors de Ciutadans del 2017

Preguntat sobre els errors de Cs per passar de ser primera força a pràcticament desaparèixer del Parlament -si es compleix la previsió de les enquestes-, Carrizosa té clar ara, passats els anys, que el partit no va saber administrar com tocava la victòria electoral de 2017.

Aquell triomf comprometia massa i no es va saber detectar. Per això el partit va voler traslladar el focus a Madrid, amb la sortida d'Inés Arrimadas de Catalunya per fer-la la cara visible de la formació al Congrés. "Molta gent es va sentir abandonada", ha detallat el candidat de Cs.

Conscient ara de l'efecte que va provocar la marxa d'Arrimadas, Carrizosa s'ha compromès a fer política només a Catalunya i diu que, passi el que passi el 12-M, no farà política "a cap altre lloc que no sigui Catalunya". Sobre la cita electoral, Carrizosa creu que molta gent se'n pot endur una sorpresa amb Cs.

"Les enquestes mai ens han donat els resultats que hem obtingut i esperem tornar-les a batre", ha assegurat. Per aconseguir-ho, Carrizosa crida als votants de 2017 que s'han passat a l'abstenció i també als descontents amb PP i PSC perquè no es deixin influir per unes enquestes que "pesen en l'ànima".