Els crítics de Podem planten cara a Fachin i presenten candidatura pròpia

La diputada Jèssica Albiach i el secretari general de Barcelona, Marc Bertomeu, pròxims als "comuns", han oficialitzat una candidatura

27 de març del 2017
Actualitzat a les 16:40h

Jèssica Albiach, en una imatge d'arxiu Foto: Joana Bregolat
 

En ple procés per escollir la direcció del nou partit dels "comuns", Podem Catalunya ha implosionat. Com ja ha avançat NacióDigital, els crítics amb la gestió d'Albano Dante Fachin han decidit presentar una candidatura pròpia que rivalitzi amb l'oficialista per complementar l'equip que ha presentat aquest dilluns Xavier Domènech. Les dues cares que encapçalaran aquesta llista són la diputada Jèssica Albiach i el secretari general de Podem Barcelona, Marc Bertomeu, a qui el propi Fachin va fer fora de la cúpula del partit de forma fulgurant i sense justificació. 

La llista encapçalada per Albiach busca minimitzar la representació que pugui aconseguir la candidatura de Marta Sibina i Fachin a la direcció del nou partit que lidera Xavier Domènech. Els crítics, que han emès un comunicat, s'erigeixen en el "Podem constructiu" i "amb vocació integradora". Després del pols plantat per Fachin als "comuns", els crítics de la formació lila defensen un Podem "fort i il·lusionant" que aposta per evitar "el conflicte intern" perquè "sumar és guanyar".

La candidatura encapçalada per Albiach està formada per vuit persones, majoritàriament dirigents territorials del partit. Hi són la secretària d'Organització del partit a Barcelona, Marta Olivan; la regidora de Molins de Rei Ana Maria Aroca i representants de cercles: Raúl Martos, d'El Vendrell; Carolina Rodríguez, de l'Ametlla de Mar; Julio Rua, de Mollet del Vallès; i Anna Toro, de Vallirana.

Així doncs, per ara, s'han presentat tres llistes per optar a la direcció del nou partit dels "comuns": la de Domènech, la de Fachin encapçalada per la diputada Marta Sibina, i la dels crítics.