Ha tornat com un rellotge -millor dit, com un cronòmetre- la maledicció dels blocs electorals. Aquell període d'excepció informativa en el qual els partits polítics pacten entre ells el minutatge i l'ordre de les informacions (sic) que poden arribar als ciutadans a través dels mitjans públics, com si disposar d'un espai preassignat els garantís un percentatge de vots.
Fa temps que els periodistes catalans i espanyols passem vergonya davant dels nostres col·legues europeus, siguin alemanys o grecs, francesos o portuguesos, britànics o italians... Tant se val, tots obren els ulls com taronges quan s'assabenten d'aquesta xacra que arrosseguem des de la transició, d'aquest fòssil autoritari amb el qual ens castiguen els partits polítics cada cop que hi ha eleccions. El vell sistema de partits colonitza els mitjans públics per a, després, no refiar-se'n i decidir les escaletes dels informatius pel mateix mètode que es reparteixen els magistrats del Tribunal Constitucional o els seients del CAC.
El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha organitzat una campanya internacional per denunciar aquesta imposició. En un vídeo, els periodistes europeus denuncien els blocs electorals i els situen fora de la democràcia. O sigui que, amb els partits sords, no ens queda més remei que recorrer a l'eslògan: No als blocs. Informació, sí; propaganda, no.
ARA A PORTADA
Publicat el 08 de maig de 2014 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política L'opa al Sabadell: un examen a Sánchez, Illa i l'establishment
-
Política Els lobbies, una influència que creix a l'espera de la regulació
-
Política El Govern, entitats i PSC, ERC i Comuns formalitzaran dimarts el Pacte per la Llengua
-
Política Radiografia del Govern i dels partits: com encaren el futur de la legislatura?
-
Política Snooker: Un any després del 12-M
-
Política Un any de «nova etapa»: Illa es consolida a Palau amb l'horitzó de Rodalies, finançament i pressupostos