Feijóo assegura que socialisme i independentisme «són el mateix» i mostra Badalona com «el model de Catalunya»

Alejandro Fernández avisa en l'acte central del PP que si guanyen faran "el mateix que Albiol"

Feijóo i Albiol avui a Badalona.
Feijóo i Albiol avui a Badalona. | ACN
04 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:29h

 

El PP ha fet aquest dissabte l'acte central de campanya a Badalona, on un dels seus, Xavier García Albiol, hi governa amb una còmoda majoria absoluta. Ha estat aquí, al cor del barri de Llefià, on Alberto Núñez Feijóo ha llançat els missatges clau de la campanya: "No dividir el vot", en referència a un Vox a qui no ha citat, i equiparar independentisme i socialisme, escometent durament contra el PSC, preguntant "per què ha servit votar el PSC? Per res. Votar el procés i els amics del procés és el mateix". I ho ha dit aquí perquè "Badalona és el nostre model de Catalunya".   

Feijóo ha negat que al PP li importi poc Catalunya: "Si jo no soc president perquè molta gent va votar el PSC!". Ha clamat a Badalona que el vot al PP és l'únic "que farà canviar les coses i posar a treballar la Generalitat a favor dels catalans". Ha reclamat a no deixar-se "prendre el pèl" pel PSC: "Aquí no es tracta de què farà Illa, sinó del que li convé a Sánchez". El dirigent gallec ha apel·lat a una "Catalunya de tots".  

El líder del PP ha acusat Sánchez de "vendre el país", subratllant que el seu partit té clara la tria "entre principis i poder". Ha assegurat que Sánchez "ha enganyat el seu partit, els seus votants i ha utilitzat el cap de l'estat". I ha dibuixat un panorama desolador dels darrers anys a Catalunya, amb "més impostos, més ocupacions il·legals i més inseguretat".  

El president del PP ha aprofitat també per fer ferida en la política exterior de Sánchez i s'ha referit a la crisi diplomàtica amb l'Argentina de les darreres hores. Feijóo ha reclamat la dimissió del ministre Óscar Puente després del seu atac a Javier Milei i ha qualificat l'Argentina de "nació germana". 

Alejandro Fernández ha elogiat la gestió d'Albiol, i s'ha compromès a "fer el mateix que Albiol a Catalunya", destacant la seva política de "tolerància zero" contra la delinqüència i l'ocupació il·legal. Ha presentat el seu partit com el que és capaç de "fer possible l'impossible", com va fer amb la recuperació econòmica dels anys d'Aznar i la convergència amb l'euro. Per això ha promès fer-ho també a Catalunya. "Aquest és el moment que estàveu esperant, un vot per fer el canvi a Catalunya i Espanya".   

Albiol, que està del tot recuperat d'una afecció cardíaca patida recentment, ha introduït l'acte, traient pit de l'èxit de convocatòria -prop de 3.000 persones, segons l'organització-fins al punt que ha dit, adreçant-se a Feijóo: "Un acte així no te l'han fet ni a Galícia". L'alcalde de Badalona ha furgat en un problema que té el PP aquí: molts votants d'Albiol a les municipals no voten el partit a les catalanes o a les espanyoles. Per això ha insistit en què els qui l'han votat com a alcalde votin també el PP el 12-M: "Badalona ha d'estar representada al Parlament". Dos membres del seu equip de govern, Rosa del Amo i Juan Fernández, estan entre els 10 primers de la llista. 

Albiol ha assegurat que el PP és un vot "segur i previsible" i ha afirmat que ja hi ha senyals de millora de la situació de la seguretat a Badalona, on ha dit que les ocupacions il·legals s'han reduït un 30% des que és alcalde.