Josep Bou trenca el silenci: li posa un 8 a Collboni i insinua que el va votar

L'exregidor i exalcaldable del PP a Barcelona defensa que en les darreres municipals va fer un "vot útil" al marge dels partits

Josep Bou
Josep Bou | Adrià Costa
Redacció
23 de juny del 2024

El 20 de juliol del 2022, Josep Bou va protagonitzar una amarga compareixença a l'Hotel Duquessa de Cardona de Barcelona per explicar les raons per les quals va decidir no postular-se de nou com a alcaldable del PP en les darreres eleccions municipals del 28-M. Aquells comicis els va acabar guanyant Junts, però Jaume Collboni va aconseguir més suports que Xavier Trias i va accedir a l'alcaldia de la capital catalana. Ara, més d'un any després, Bou ha deixat entendre que va votar l'alcalde del PSC.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Bou no ha volgut explicitar a qui li va confiar la seva papereta, però ha admès que va votar "opcions diferents" -alternatives a la del seu successor, Daniel Sirera-. Això, perquè volia optar per un "vot útil" al marge dels partits i, en definitiva, perquè volia optar per "la millor opció per Barcelona".

El propietari de la cadena de forns de pa Jaime Bou ha promès no mentir durant l'entrevista, però s'ha guardat l'opció de no respondre algunes qüestions. En aquest sentit, sí que ha compartit la seva puntuació a Collboni durant el primer any al capdavant de l'executiu barceloní i li ha posat un 8. Si bé, preguntat per si l'havia votat, s'ha limitat a dir que "una persona intel·ligent ho comprendrà ràpidament".

Va ser Pablo Casado qui el va fitxar per dur la nau dels populars en unes municipals que es preveien molt difícils, l'any 2019. Va quedar seduït de qui era president d'Empresaris de Catalunya, grup antiprocés fundat per Bou. El seu estil abrandat i la seva defensa d'una espanyolitat sense complexos el va captivar. Però aviat es va fer evident que Bou només agradava a Casado. La direcció del PP català es va haver d'empassar un fitxatge en què hi va tenir ben poc paper i Bou va molestar immediatament l'aparell del partit, amb Alejandro Fernández al capdavant.