El judici a Boye per blanqueig de capitals començarà al novembre i durarà tres mesos

L'advocat de Puigdemont, que denuncia que és víctima d'una investigació prospectiva, és un dels acusats en una causa relacionada amb el narcotràfic i s'enfronta a una pena de nou anys de presó

L'advocat Gonzalo Boye, al Congrés
L'advocat Gonzalo Boye, al Congrés | Gustavo Valiente / Europa Press
05 de juliol del 2024
Actualitzat a les 14:16h

L'Audiència Nacional ha fixat per als mesos de novembre, desembre i gener de l'any que ve el judici a José Ramón Prado Bugallo, narcotraficant conegut com a Sito Miñanco, i a l'advocat Gonzalo Boye en l'anomenada operació Mito. També s'asseuran al banc dels acusats 46 persones més, presumptament involucrades en la introducció a Espanya de quasi quatre tones de cocaïna i l'entramat creat per ocultar els beneficis obtinguts.

La Fiscalia demana nou anys de presó per l'advocat de Carles Puigdemont per un suposat delicte de blanqueig de capitals. En la interlocutòria, de 17 pàgines, el tribunal ha acordat que es facin 20 sessions entre el 18 de novembre i el 30 de gener, quan està previst que acabi la vista oral a la seu de l'Audiència Nacional de San Fernando de Henares, a Madrid. El tribunal estarà presidit per Alfonso Guevara, el mateix que va jutjar els atemptats del 17-A.

La jutgessa instructora, molt criticada per Boye, vincula l'aleshores advocat de Sito Miñanco amb una operació per recuperar quasi 900.000 euros que havien estat confiscats per la Policia a l'aeroport de Barajas, amagats en maletes d'un membre de l'organització del narcotraficant. Segons la Fiscalia, Boye va col·laborar amb altres advocats per crear contractes de compravenda d'unes lletres per poder recuperar els diners vinculats a la droga.

El lletrat sempre ho ha negat i assenyala a una persecució contra ell per defensar líders independentistes. Les proves aportades per Boye apunten que no es va produir les reunions que denuncia l'acusació i assegura que la persona que l'incrimina, que estava empresonat, va poder sortir de la presó després d'assenyalar-lo. L'advocat denuncia una investigació prospectiva, i que se li han vulnerat diversos drets.