Les grans famílies imposen la seva llei al Cercle del Liceu

La candidatura de Francisco Gaudier guanya les eleccions al club elitista enfront l'opció renovadora de Daniel Barquero

La junta del Cercle amb la reina emèrita Sofia, l'any passat.
La junta del Cercle amb la reina emèrita Sofia, l'any passat. | @circulo_liceo
16 de maig del 2018
Actualitzat el 17 de maig a les 9:15h
No hi ha hagut sorpresa al Cercle del Liceu. Els socis han elegit avui una nova junta de govern en unes eleccions que han animat durant setmanes la vida del club, un dels més distingits de la burgesia barcelonina. La llista de Francisco Gaudier, representativa de les grans famílies de sempre, s'ha imposat per davant de l'opció renovadora de Daniel Barquero. Gaudier ha obtingut 436 vots, enfront els 134 de Barquero. Hi ha hagut 1 vot en blnc i 3 nuls.

Cal dir que la immensa majoria de vots de Gaudier han estat delegats. El Cercle conserva aquest sistema antic de vot, que permet que un candidat es presenti el dia de l'elecció amb centenars de vots de socis que no van a votar presencialment i fan lliurament del seu vot. Aquest sistema fa molt difícil les opcions de tota candidatura opositora. Qui parteix amb el suport de la junta establerta juga amb tots els avantatges.

Amb Gaudier han guanyat alguns dels noms tradicionals de l'entitat i, de fet, del poder a la ciutat. Noms com Javier Godó, comte de Godó, candidat a vocal en l'equip de Gaudier, Francisco Llonch (d'una de les grans sagues de la burgesia terrassenca), Ernestina Torelló, neboda de Juan Antonio Samaranch o Joaquín Uriach.

Barquero ha obtingut un resultat rellevant per a una candidatura alternativa en un lloc com el Cercle del Liceu. Entorn seu hi havia noms de pes, com Joaquima Alemany, Pere Vicens (fill de l'historiador Vicens Vives), José Juan Trepat o l'acadèmic Joan Francesc Pont. De la campanya queda oberta la incògnita sobre l'estat de l'economia del club, que ha perdut socis els darrers anys i afronta pèrdues des de l'any 2011.