Mor Cristina Alberdi, ministra en el govern de Felipe González i primera dona al CGPJ

La militant socialista també va ser vocal del govern dels jutges i va abandonar el PSOE el 2003 pel desacord amb el pacte de govern de Zapatero a Catalunya

Cristina Alberdi
Cristina Alberdi | Europa Press
Redacció
27 de juny del 2024

La ministra d'Afers Socials durant el darrer govern espanyol de Felipe González i primera dona en formar part del Consell General del Poder Judicial, Cristina Alberdi, ha mort aquest dijous als 78 anys, segons ha confirmat l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Madrid. Militant socialista des de ben aviat a la seva carrera, va acabar abandonant el PSOE el 2003 per les desavinences amb el lideratge de José Luis Rodríguez Zapatero.

Concretament, Alberdi es va acomiadar amb una dura carta en què expressava la seva "discrepància radical" amb la postura del partit els darrers mesos i, especialment, amb el pacte de Govern a Catalunya, que va qualificar d'"estafa política". Un pacte que va portar el primer executiu tripartit a la Generalitat amb Pasqual Maragall al capdavant.

Abans, el 1985, es va convertir en la primera dona a ocupar un càrrec al CGPJ, a proposta del PSOE al Senat. Concretament, una vocalia. També va ser presidenta de la Federació Socialista Madrilenya (FSM), l'actual Partit Socialista de Madrid (PSM).