Cada cop és més clar que Pere Navarro va cometre un error polític gravíssim acusant el sobiranisme català d'haver creat "un clima de crispació" vinculat a l'agressió que va patir el passat 27 d'abril. De fet, el primer secretari del PSC va anar bastant més enllà, i en diverses entrevistes radiofòniques va afirmar que la seva agressora era "una persona que vivia una opció amb un cert fanatisme". Com era de preveure, aquestes declaracions que van ser reproduïdes ràpidament per tots els mitjans de comunicació de Madrid i, fins i tot, van motivar la intervenció pública ni més ni menys que del ministre de l'Interior. Navarro havia ofert, des de la plaça Vella de Terrassa, la justificació que esperaven a La Moncloa.
Imagino que Navarro no va calcular la magnitud política que adquiriria la seva acusació. O, com a mínim, no va tenir en compte els riscos d'una culpabilització, genèrica i gratuïta, contra el que, al capdavall, és una opció majoritària dins la societat catalana. Més encara tenint en compte que el catalanisme polític ha demostrat sempre una vocació pacífica i democràtica que s'ha concretat en totes i cadascuna de les mobilitzacions cíviques dels últims temps. Sense excepcions.
Ara Navarro ha de triar. O rectifica i demana disculpes abans que la seva agressora sigui localitzada o, en cas de mantenir-se en l'acusació, s'arrisca a haver de dimitir si la motivació de la senyora no fos el fanatisme independentista, sinó qualsevol altra raó.
Navarro depèn d'una senyora
Ara a portada
Publicat el 06 de maig de 2014 a les 21:59
Et pot interessar
-
Política Espanya és el país que menys inverteix en defensa de l'OTAN
-
Política La Fiscalia Superior de Catalunya diu que ha actuat «raonablement ràpid» en les peticions d'amnistia a independentistes
-
Política Sánchez anuncia 1.300 milions d'euros en 10 anys per construir pisos «més ràpid»
-
Política Foment carrega contra Illa per pactar amb la CUP un «atemptat» contra la propietat privada