Els nou municipis on Ciutadans guanya vots respecte al 2021

El partit taronja ha obtingut més vots que el 2021 en alguns municipis repartits per Catalunya

Carlos Carrizosa al míting central de Ciutadans
Carlos Carrizosa al míting central de Ciutadans | Hugo Fernández
Redacció
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 23:38h

Ciutadans ha aconseguit els pitjors resultats des que van entrar al Parlament l'any 2006. No han obtingut cap escó, per tant, la formació taronja no tindrà representació al Parlament. Això és només set anys després de guanyar les eleccions catalanes, el 2017. Malgrat aquesta davallada, hi ha nou municipis a Catalunya on Ciutadans ha aconseguit més vots que en les anteriors eleccions. 

Figuerola del Camp, a l'Alt Camp, és el poble on el partit de Carlos Carrizosa ha obtingut un major augment de vots. Ha passat d'un a quatre. Això és el doble que Comuns Sumar, que n'ha obtingut només dos. Un altre cas és a Llimiana, al Pallars Jussà, ha rebut dos vots. D'aquesta manera, Ciutadans ha doblat els resultats del 2021, on només una persona els va fer confiança. El mateix increment ha tingut La pobla de Massaluca, a la Terra Alta, on han passat d'un a dos votants. Encara més gran ha estat la crescuda a Aldover, al Baix Ebre, on han triplicat els seus votants, passant d'un a tres. 

Nous pobles amb representació

Tot i la davallada, el partit taronja ha esgarrapat vots en municipis on no en van aconseguir cap en les anteriors eleccions, per exemple a Alcanó, al Segrià, on ningú els va fer confiança el 2021 i en canvi, ara han obtingut un vot.

També és el cas de La Vajol, a l'Alt Empordà, on Ciutadans ha obtingut un vot després de no haver-ne rebut cap en les anteriors eleccions. És el mateix cas que a Fontanilles, a Girona. De fet, amb aquest resultat supera Comuns Sumar, que ha rebut zero paperetes. Un cas similar passa a Castellar de n'Hug, al Berguedà, on el 2021 no havia obtingut cap vot i ara ha obtingut la confiança de tres habitants del poble. L'últim poble on Ciutadans ha obtingut vots sense haver-los aconseguit el 2021 és Bellaguarda, a les Garrigues, on han obtingut un total de dos vots. Tots són pobles petits de manera que, en aquests nou municipis, aquest 12-M Ciutadans ha aconseguit 13 vots més que a les eleccions del 2021.