Els policies «perjudicats» per Tsunami demanen indemnitzacions com a víctimes de terrorisme

El jutge traslladarà a la subdirecció d'ajudes a les víctimes del terrorisme el desenllaç de la instrucció sobre les protestes de la sentència

Manifestants de Tsunami Democràtic, en una protesta
Manifestants de Tsunami Democràtic, en una protesta
03 de maig del 2024

Mentre avança la campanya electoral, també hi ha moviments en la causa de Tsunami Democràtic. Els dos agents de la Policia Nacional personats en la causa han demanat indemnitzacions com a víctimes de terrorisme. Álvaro G. B. i Ángel Manuel H. S. han sol·licitat a la subdirecció general d'ajudes a víctimes del terrorisme una indemnització en el marc de la llei de protecció a les víctimes del terrorisme, segons consta en un escrit de mitjans d'abril. 

Abans, cal que la qualificació dels fets atribuïts a Tsunami, que tot just es troben en instrucció a l'Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, siguin considerades com a terrorisme. Per això, els dos agents demanen al jutge que informi la subdirecció de les resolucions que s'adoptin en el procediment i de si finalment es confirma que les protestes de la sentència del procés són accions terroristes. 

En un escrit, el jutge Manuel García Castellón ha refermat que actualment la causa està oberta per terrorisme, i ha confirmat als dos afectats que informarà la subdirecció en qüestió de la resolució que s'adopti un cop s'acabi la instrucció i, si correspon, quan s'elevi la causa a la sala penal.