Polítics àrabs agraeixen el gest de Sánchez amb Palestina: «Sou al costat correcte de la història»

Una delegació de diferents països viatja fins a Madrid per agrair la "valentia" del president del govern espanyol amb el reconeixement i crida la resta d'europeus a emular-lo

Sánchez rep els ministres d'Afers Exteriors del Comitè Ministerial Àrab Islàmic sobre Gaza
Sánchez rep els ministres d'Afers Exteriors del Comitè Ministerial Àrab Islàmic sobre Gaza | Eduardo Parra / Europa Press
Redacció
29 de maig del 2024
Actualitzat a les 14:33h

 

Els països àrabs han agraït al govern espanyol la valentia d'haver fet el pas de reconèixer Palestina en aquests moments i situar-se, d'aquesta manera, "al costat correcte de la història". A més a més, han fet una crida al fet que els països europeus que no han fet encara aquest pas emulin Espanya, Irlanda i Noruega.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, s'han reunit aquest mateix dimecres amb una representació del Grup de Contacte dels països àrabs i islàmics per a Palestina així com amb el primer ministre palestí, Mohamed Mustafá.

"Som aquí per donar les gràcies a Espanya per donar-nos esperança en un moment molt fosc", ha subratllat el ministre d'Exteriors saudita, el príncep Faisal bin Farhan, en una breu declaració des del Palau de Viana sense preguntes prèvia a la reunió amb Albares i després de veure's amb Sánchez a la Moncloa.

El ministre saudita ha estès el seu agraïment a Noruega i Irlanda, que igual que l'Estat han reconegut aquest dimarts Palestina, esgrimint que han pres "la decisió correcta en el moment adequat" i ha confiat que "uns altres segueixin el seu exemple".

De manera similar s'ha pronunciat el viceprimer ministre i ministre d'Exteriors jordà, Ayman Safadi, qui ha agraït a aquests tres països que hagin fet "el correcte" i ha confiat que "altres estats, sobretot els europeus, segueixin aquest exemple".