Puigdemont avisa que «intentar fer política prescindint» de l'1-O és «faltar al principi de realitat»

L'expresident critica que es vulgui "convertir" la Generalitat en una "gestoria d'encefalograma políticament pla"

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont intervé telemàticament en un acte del Consell de la República per commemorar els set anys de l'1 d'octubre
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont intervé telemàticament en un acte del Consell de la República per commemorar els set anys de l'1 d'octubre | Maria Asmarat
Redacció
28 de setembre de 2024, 14:34
Actualitzat: 15:00h

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat que "intentar fer política prescindint" de l'1-O és "faltar al principi de realitat". "No hi ha prou gomes d'esborrar per eliminar-lo i prescindir-ne quan ens plantegem el futur de la nostra nació", ha dit en un acte de commemoració del setè aniversari del referèndum organitzat pel Consell de la República a Arenys de Mar.

L'expresident hi ha intervingut telemàticament i ha reivindicat l'1-O com "una de les gestes més importants de la història contemporània" de Catalunya. A més, ha criticat aquells que intenten fer política prescindint d'això i segons apunta, és faltar al principi de la realitat. Puigdemont també ha criticat que s'intenti "convertir" la Generalitat en una "gestoria d'encefalograma políticament pla, però no poden negar la història". "Negar la pròpia història és negar-se a si mateix", ha assegurat. En aquest sentit, s'ha mantingut ferm i ha avisat que "no llencem la tovallola ni ho farem mai, i menys ara que la falta d'unitat ha tingut conseqüències polítiques nefastes per a la nació". 

En aquesta conferència també ha parlat sobre la Llei d'Amnistia, la qual ha considerat insuficient tot i catalogar-la com "la primera rectificació d'un comportament repressor i antidemocràtic". També ha avisat que no es pot parlar de normalitat mentre existeixin condicions que obliguin a alguns a "lluitar amb les mans lligades a l'esquena". Puigdemont ha reiterat en la idea que la independència és l'únic camí per sobreviure com a societat, com a cultura i com a nació.