Puigdemont insistirà a Rajoy que la mà estesa pel referèndum no caduca

El president de la Generalitat trucarà aquesta tarda el seu homòleg estatal per felicitar-lo i la setmana que ve li demanarà una reunió formal per abordar la consulta | Tornarà a posar damunt la taula els 46 punts sectorials que ja va dur a la Moncloa el passat mes d'abril

02 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:46h
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aixecarà el telèfon aquesta tarda per felicitar el seu homòleg estatal, Mariano Rajoy, que va ser reelegit dissabte passat gràcies als vots de Ciutadans i l'abstenció del PSOE al Congrés dels Diputats. La setmana que ve, quan el nou executiu de l'Estat ja hagi pres possessió, el gabinet de Puigdemont es posarà en contacte amb la Moncloa per fixar una data per una reunió en què el president català insistirà que l'oferta de diàleg pel referèndum "no caduca".

En aquests termes s'ha expressat aquest dimecres la consellera de la Presidència i portaveu, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu. "Mantenim la mà estesa", ha determinat Munté, que ha raonat que el president traslladarà a Rajoy la demanda del referèndum i la voluntat de pactar-lo. En certa manera, Puigdemont ja coneix la resposta: la Moncloa va enviar directament al Tribunal Constitucional (TC) les propostes de resolució del debat de política general que validaven la consulta vinculant.

A banda dels avenços en el procés català, la consellera de la Presidència ha apuntat que el president tornarà a posar damunt la taula els 46 punts sectorials que ja es van abordar el passat 20 d'abril en l'única cita formal que han mantingut Puigdemont i Rajoy a la Moncloa.