El PP presenta «llistes fantasma» a Querol i al Pont d'Armentera. Es tracta de candidatures formades íntegrament o gairebé en la seva totalitat per militants o simpatitzants que no són del poble.
Qui són Felicidad Gomez, Matias Fernandez, Leoncio Ortega o Juan Bautista Vila. Encara que la gent del poble no els conegui, són els candidats del PP a Querol i al Pont respectivament. Candidats «paracigudistes« que no són del poble però que garanetixen que el 24 de maig hi hagi també paperetes del PP en aquests municipis, encara que sigui sense cap opció o poquíssimes possibliitats d'aconseguir un regidor. La candidata de Querol, Felicidad Gomez Barrio, és de Tarragona. Fins i tot es resulta que el número cinc de la candidatura popular, Ramon Joaquin Adelantado Campos, és alcalde d'un municipi de Castelló, Argeleta, i també per la formació popular. En aquests comicis, casualment, no es presenta a aquest municipi.
Al Pont d'Armentera el candidat del PP tampoc és veí del municipi, sinó que resideix a Tarragona. Pel que fa als altres membres de la candidatura trobem situacions rocambolesques, com que alguns dels integrants ja van formar part de candidatures a municipis de València i de les Terres de l'Ebre l'any 2011.
Per què es fan llistes «fantasma»?
Recórrer a gent de fora del poble per omplir una candidatura respon, bàsicament, a dues raons: aparentar una suposada implantació territorial i, sobretot, computar vots i regidories per al Consell Comarcal. I és que la composició d’aquesta institució, tal vegada la més disputada, es fa a partir del nombre de vots i del nombre de regidors obtinguts al conjunt de la comarca. A partir del percentatge de vots de cada partit es defineixen 2/3 dels consellers i, l’altre terç, a partir del percentatge de regidors. I, per ser conseller, cal un requisit: ser regidor; i els partits han d’evitar que més d’un terç dels seus representants al Consell siguin del mateix poble.