Un govern «pro independència o pro Barcelona»: la dicotomia de Collboni pel 26-M

El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona reivindica els socialistes com la millor opció davant "experiments" i "paracaigudistes"

  • Collboni, a l'acte de Compromís per Barcelona | Compromís per Barcelona -
Publicat el 14 de maig de 2019 a les 20:22
Actualitzat el 14 de maig de 2019 a les 21:28
El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, insisteix en la necessitat d'allunyar Barcelona del procés independentista però alhora aborda la campanya de les municipals en clau nacional. El darrer exemple, aquest dimarts a Barcelona. Durant la presentació del manifest Compromís per Barcelona, al restaurant RedFish del Port Olímpic, Collboni ha plantejat una dicotomia clara a l'hora de votar el 26-M: o un govern "pro independència" o un que sigui "pro Barcelona".

Un govern pro Barcelona pel qual Collboni no ha descartat comptar amb el suport de Barcelona perl Canvi-Ciutadans i el PP.

L'alcaldable ha presumit d'haver aconseguit més de 500 suports a través del manifest a través de la iniciativa Compromís per Barcelona. Entre altres, Javier Mariscal, l'economista Gonzalo Bernardos, que també tanca la llista de les municipals, l'exregidora de Ciutat Vella Katy Carreras o els exalcaldes Joan Clos i Jordi Hereu.

Hereu de la trajectòria socialista

Precisament, Collboni s'ha presentat com a continuador de la trajectòria socialista a l'Ajuntament. Segons ell, la clau de la recepta per evitar que la ciutat continuï "navegant" i tingui un alcalde que, a més d'exercir de batlle, sigui un "líder".

Més enllà de semblances de tarannà amb Narcís Serra, Pasqual Maragall, Clos o Hereu, el programa de Collboni sí que es manté fidel a la política socialista de transformar la ciutat a cop de grans esdeveniments. El candidat recull com a proposta estrella del seu programa la presentació d'una candidatura perquè Barcelona aculli l'Expo 2030. 

Una proposta que pretén transformar urbanísticament Montjuïc i el seu entorn, de retruc, convèncer l'Estat perquè inverteixi en infraestructures a la ciutat, començant per fer possible la finalització de la L9 del metro.

Sense dir noms i cognoms Collboni ha contraposat el seu projecte als "experiments" -paraula que ha emprat en alguna ocasió per referir-se a Barcelona en Comú- i als "paracaigudistes, en una al·lusió velada a Manuel Valls. Tot plegat per trobar solucions al que considera els principals problemes de la ciutat: la seguretat, l'accés a l'habitatge i la pobresa.

En aquest escenari Collboni dona per derrotada la dreta després del 28-A, quan a Barcelona ERC i el PSC van dominar les eleccions espanyoles, i situa l'independentisme com a rival a batre. "Hem de passar pàgina d'un procés que ha fet mal a la convivència i ha fet mal a l’economia, i que pretén posar al servei de la seva causa la ciutat de Barcelona", ha defensat.