Setcases enceta la temporada de bolets

Aquest cap de setmana se celebra la XVII Festa del Bolet

Publicat el 17 de setembre de 2009 a les 11:04


Setcases celebra aquest cap de setmana la XVII Festa del Bolet, el tret d'inici oficial a la campanya boletaire. Les pluges dels darrers dies poden afavorir la sortida dels preuats fongs tot i que, segurament, el seu efecte no es notarà fins a la setmana vinent. Els primer dies de campanya els cistells han tornat majoritàriament buits al Baix Ripollès i una mica més plens a la Vall de Camprodon.

A Setcases a banda de fer sortides per buscar bolets es podrà visitar una exposició, assistir a xerrades i tallers... Però el plat fort és el concurs que premia tant el bolet comestible més gros com la recollida d'un major nombre de quilograms d'una mateixa espècie de bolets comestible. Els més petits també poden concursar en la categoria d'identificació. Pels que prefereixin omplir la panxa que cansar-se el cap de setmana

Galeries de fotos
- Festa del Bolet de Setcases 2008 (Eixmèdia)
- Festa del Bolet 2006 (Eixmèdia)

Divendres 18 de setembre
Sortida dels voluntaris des de la plaça dels Estudis a recollir bolets per a l´exposició (10:00)

Dissabte 19 de setembre
Concentració a la plaça de l´Ajuntament de Setcases (09:30)
Sortida en grups de voluntaris a la recerca d´espècies micològiques per a l’exposició (10:00)
Obertura del Mercat Artesà als carrers de Setcases (10:00)
Sortides amb ponis a càrrec de l’Hípica Mas Batlló (tot el dia)
Selecció i classificació de les espècies trobades i muntatge de l´Exposició de Bolets a la sala dels Estudis, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Micològica i de l´empresa de jardineria Monturiol de Llanars. (11:30 a 14:00 i 16:30 a 19:30)
Taller: “Com preparar bolets per aperitiu” a càrrec de Monbolet (16:30 a 18:00)
Conferència “Bolets tòxics, compte!” a càrrec del micòleg Jordi Rius, membre de la Societat Catalana de Micològica (19:30)

Diumenge 20 de setembre
Obertura del Mercat Artesà als carrers de Setcases (10:00)
Sortides amb ponis a càrrec de l’Hípica Mas Batlló (tot el dia)
Obertura al públic de l´Exposició de Bolets a la sala dels Estudis de l´Ajuntament de Setcases (10:00 a 18:00)
Concurs infantil d´identificació de bolets (12:00 a 13:00)
Inici de la degustació de la XVII Festa del Bolet (12:00)
Recepció dels participants al concurs de boletaires (13:00)
Lliurament de premis al major pes bolets comestibles d´una mateixa espècie, al bolet comestible més gran i el concurs infantil d'identificació (13:30)

Menús de la Setmana del Bolet

Hotel Restaurant la Coma

Prat de la Coma s/n Tel: 972 136074
Amanida de pernil d’ànec
Filet amb salsa de ceps
Pastís de Mató amb mel i pinyons
Cafè
Vi: L’hereu de Raventós
Preu: 26€

Hotel la Farga
C/ Vilallonga, 2 Tel: 972 136135
Plat especial:
Pollastre de pagès (rostit) amb gambes i rovellons
Preu: 12,85€ + 7% IVA
Resta de plats a la carta

Restaurant la Cabanya
Pl. dels Estudis, 2 Tel: 972 136065
Amanida tèbia de xampinyons amb beicon
Escalopins a la crema de bolets
Gelat de llimona calent
Aigua, Vi Rioja embotellat per la Cabanya
Cafè
Preu: 20€ +7% IVA

Restaurant l'Esquella
Pl.dels Estudis, s/n Tel: 972 136064
Milfulls de ceps, alls tendres i espàrrecs verds
Entrecot de vedella amb bolets saltejats
Iogurt amb compota de poma i puré de mango
Aigua mineral i vi Cune (Rioja)
Cafè
Preu: 24€ + 7% IVA

Restaurant Can Músiques
Pl. Major, s/n Tel: 972 136058
Amanida del temps amb embotits i patés de bolets
Canelons casolans de bolets.
Platillo a l’estil de Can Musiques amb vedella de Girona.
Mató amb mel i nous. Vi negre Rioja El Coto o vi Marquès de Monistrol.
Blanc de Blancs o Cava Codorniu Brut.
Aigua amb o sense gas, cafè i xarrup.
Preu: 24€ + 7% IVA

Hostal Restaurant Can Tiranda
Camí Ull de Ter, 1 Tel: 972 136052
Amanida de l’Hort amb formatge de cabra gratinat i oli de pinyons
Guisat de Galta de vedella de la Vall amb rossinyols i cama-secs
o Platillo de Setcases a l’Estil de Can Tiranda
Flam blanc amb culis de gerds o Crema de Llimona
Cafè
Pa i Vi de la Casa
Preu: 29,80€ IVA Inclòs

Hostal Restaurant Can Falera

Av. Ull de Ter, s/n Tel: 972 136093
Amanida amb embotit de Setcases
Bistec amb bolets variats
Mel i mató de Setcases
Vi Rioja Vega Banzán
Aigua i cafè
Preu:18€ +7% IVA

Restaurant Can Jepet

C/ Molló, 11 Tel: 972 136104
Coca de Verdures i Bolets amb Lletons de Xai i Oli de Tòfona
Platillo de Setcases, a l’estil de Can Jepet
Mouse de Xocolata i Ratafia amb Gelat d’Avellanes
Celler: René Barbier Mediterranean, negre 2007
Aigua mineral i pa
Preu: 28,00 € IVA inclòs

Restaurant Pirineu

Camí Ull de Ter Tel: 972 136050
Crep de bolet
Platillo de Setcases
Pastís de formatge amb aranyons
Pa, vi, aigua i cafè
Preu: 22€ + 7% IVA

Hostal Restaurant el Molí

C/ del Rec, s/n Tel: 972 136049
Carxofes i espàrrecs verds a la brasa
Platillo de Setcases
Tronc del Molí
Aigua, pa i vi Rioja Marqués de Arrienzo
Preu: 35€ x persona (IVA inclòs)
(Mínim 2 persones).

Hostal Restaurant el Ter

C/ Camí Ull de Ter Tel: 912 136096
Amanida catalana
Platillo a l’estil del Ter
o Vedella amb bolets
Postres a escollir
Pa, vi i aigua
Preu: 18€ (IVA inclòs)