Aquest és el recorregut de la Volta a Catalunya per Sabadell

Arribarà a la capital vallesana procedent de Castellar del Vallès

El pas de la Volta el 2019
El pas de la Volta el 2019 | Juanma Peláez
A.H.
17 de març del 2023
Actualitzat a les 18:48h
La Volta a Catalunya arrencarà a partir de dilluns, 20 de març, coincidint amb l'estrena de la primavera. Una edició 102 que tindrà una de les línies d'arribada Sabadell. Serà dijous, dia 23, en la quarta etapa, que arrencarà a Llívia. Es tracta del recorregut més llarg de la prova, amb 188,2 quilòmetres.

Els ciclistes entraran a la capital vallesana procedents de Castellar, per la carretera de Prats del Lluçanès. Arribaran fins a la plaça de La Creu Alta i des d'aquí fins a la Ronda Zamenhof. Cobriran el tram fins a la plaça Catalunya, on enfilaran l'avinguda Francesc Macià. Acabarà l'etapa a l'Eix Macià.

Segons els càlculs de l'organització és que el pilot entri aproximadament a la ciutat sobre les 17 hores i que acabi sobre un quart de sis de la tarda, cosa que provocarà afectacions al trànsit entre les 16 i 18 hores. Arribarà procedent de Castellar, però entrarà a la comarca per Sant Llorenç Savall.

El perfil de l'etapa, tot i comptar amb l'ascens a la Molina, i els alts del Collet de Sant Agustí i de Lligabosses al llarg dels 188 quilòmetres, s'espera que se la disputin els més ràpids o també hi ha la possibilitat que es produeixi una escapada i arribi un grup més reduït.

Figures de l'aparador musical

La prova comptarà amb figures mundials del ciclisme, ja han confirmat el seu concurs, entre d'altres, Remco Evenepoel, vencedor de l'última edició de la Vuelta i l'actual campió del món de ciclisme en ruta; Primoz Roglic, triple campió de la ronda espanyola i campió olímpic de contrarrellotge a Tokio, entre d'altres; Egan Bernal, guanyador del Tour de França 2019 i Giro d'Itàlia 2021, i Geraint Thomas, vencedor del Tour de 2018, a més des metalls en jocs olímpics en persecució per equips amb Regne Unit.

L'última vegada que la Volta va aturar-se a Sabadell va ser el 2001 i el president del certamen, Rubèn Peris, ha previst "una arribada especialment bonica que ens pot oferir moltes emocions”.