Divinas, el Quartet Mèlt i l’humor d’en Peyu, protagonistes de la programació de Castellar

El tret de sortida és el 21 de gener a l'Auditori Municipal Miquel Pont

Publicat el 10 de gener de 2017 a les 11:00
Els espectacles musicals de Divinas, el Quartet Mèlt i la companyia Dei Furbi, les obres teatrals Romeu i Julieta, del Projecte Ingenu, i El bon pare, protagonitzada per Lluís Soler, i l’espectacle iTime, de l’humorista Peyu, configuren la temporada de teatre i música d’hivern-primavera 2017. En total, la regidoria de Cultura ha inclòs sis espectacles que es podran veure a l’Auditori Municipal Miquel Pont, a més de tres obres de teatre familiar.

La primera proposta, Enchanté, que tindrà lloc dissabte 21 de gener, arriba de la mà del trio Divinas que, acompanyades d’un pianista i un clarinetista, transporten a un petit cafè de París al 1940, punt de trobada d’artistes, bohemis, intel·lectuals i membres de la Resistència francesa. L’espectacle respira l’aire de l’època, amb cançons i coreografies que donen valor al cabaret, el claqué i el cancan. Destaca per la seva comicitat, amb bones dosis d’humor absurd i un punt de sàtira política.

El següent espectacle programat és Romeu i Julieta, que es representarà el dissabte 4 de febrer. Es tracta d’una nova visió del clàssic de Shakespeare proposada per Projecte Ingenu. Després d’abordar Hamlet sota la direcció de Raimon Molins, la companyia torna amb una obra de l’autor britànic, aquesta vegada amb un muntatge dirigit per Marc Chornet i interpretat per Martí Salvat i Clàudia Benito.

La companyia Dei Furbi, protagonitzarà el dissabte 18 de febrer l’espectacle Trilogia Mozart. Després de guanyar el Premi Max 2014 a la millor obra musical per La flauta màgica, la companyia, sota la direcció de Gemma Beltran, presenta una interpretació molt lliure de la trilogia més famosa de la història del gènere operístic: Les noces de Fígaro, Don Giovanni i Così fan tutte. Amb aquest muntatge, Dei Furbi continua la recerca d’un llenguatge escènic poètic, líric i visual (amb bones dosis d’humor) que combina teatre i música a partir de la síntesi d’aquestes tres òperes.

La vigília de la festa de Sant Josep, el 18 de març, arriba la proposta de l’humorista Peyu, que presenta el muntatge iTime. En aquest cas, els espectadors assistiran a la presentació en exclusiva mundial d’una aplicació que permet controlar el temps i que ha estat dissenyada per una empresa americana del sector de la cronos-science. L’esdeveniment que ha de canviar el món és presentat per Peyu, comunicador “mediàtic” conegut entre d’altres per les seves aparicions televisives al programa APM de TV3.

La temporada d’hivern-primavera també inclou l’espectacle teatral El bon pare, de Vania Produccions. Escrita i dirigida per David Plana, l’obra compta un repertori d’actors ben coneguts: Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula. Arribarà a l’Auditori el dissabte 1 d’abril.

La temporada de teatre i música de tardor finalitzarà divendres 21 d’abril amb Maletes, la darrera proposta musical del Quartet Mèlt. El grup vocal, creat el 2012 i format per quatre cantants procedents de diferents indrets de Catalunya, es va donar a conèixer quan va guanyar la tercera edició de l’espai Oh Happy Day de TV3. L’espectacle compta amb un repertori ampli i variat: es basa en els temes més especials interpretats en el programa de televisió, sense deixar de banda obres de música antiga o cançons catalanes conegudes per tothom i que formen part de l’imaginari col·lectiu.

Tots els espectacles de la programació hivern-primavera de l’Auditori Municipal Miquel Pont començaran a les 20:30 hores excepte Romeu i Julieta, que ho farà a les 21:00 hores.