El desplegament de Mossos al Waka és un operatiu general per erradicar les drogues i les armes a l'oci nocturn

El 2022 aquesta discoteca va acumular 265 denúncies

La discoteca, a Sant Quirze
La discoteca, a Sant Quirze | Juanma Peláez
29 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:25h
L'ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra, desplegat la matinada de dissabte al Waka Sabadell -amb prop d'un centenar d'efectius-, que es troba a Sant Quirze del Vallès, s'ha justificat per ser un operatiu general per erradicar les drogues i les armes blanques a l'oci nocturn.

Així ho ha explicat el director de la policia catalana, Pere Ferrer, aquest diumenge en una entrevista al Via Lliure de RAC 1. Ha dit que "pot ser que de tant en tant aturem l'activitat i fem un escorcoll per detectar si hi ha drogues, armes blanques, o el que s'escaigui", però no només en aquesta sala també en d'altres de Catalunya.

El fet que fos al local vallesà ha estat per fets produïts darrerament que "ens preocupen", ha manifestat, igual que en d'altres discoteques. En aquest sentit, Ferrer ha apuntat que el 2022, el local va acumular 265 denúncies per delictes de danys, lesions, robatoris i furts, entre d'altres "S'havia de fer un dispositiu d'una mica més de pressió per donar aquest missatge que la policia hi està a sobre", ha expressat.

El director dels Mossos ha resumit que es tracta "d'un toc d'atenció" i que aquesta imatge d'agents en indrets amb oci nocturn es tornarà a repetir, encara que serà de manera "aleatòria". Ha matisat que "no és per acusar ningú sinó per buscar la seguretat", crear un espai segur a l'entorn d'aquest tipus de locals.

Policia administrativa
Ferrer ha subratllat que "no és la primera vegada" que es duu a terme i ha posat l'exemple de desplegaments similars a la zona de Marina de Barcelona -carrers Almogàvers i Marina-. A més, també ha apuntat que al Waka es va fer una tasca administrativa i ha recordat que fa pocs mesos van sancionar la propietat per incomplir la normativa laboral.