El «manual de lideratge amb valors» de Núria Aymerich que s'endinsa en el cos dels Mossos d'Esquadra

La presentació del llibre de la sabadellenca omple la Llar del Llibre

L'acte organitzat a la Llar del Llibre
L'acte organitzat a la Llar del Llibre | Juanma Peláez
20 de març del 2023
Actualitzat a les 21:39h
La sabadellenca Núria Aymerich, que, entre d'altres, ocupa càrrecs a la Fundació per la Indústria i Sabadell Cercle d’Entitats, ha presentat, aquest dilluns al vespre, Mossos un model de lideratge (Profit Editorial). Una obra que recull la seva experiència al capdavant de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISCP) -entre 2011 i 2015- o el que és el mateix "un manual de lideratge en valors".

Així l'ha descrit l'editor de NacióDiari de Sabadell Diari de TerrassaMarc Basté, que s'ha encarregat de presentar el treball a la Llar del Llibre, "jugues a casa", li ha dit en to de broma.I és que l'espai s'ha omplert per apropar aquest "testimoni exclusiu del canvi" del cos i això que, tal com ha admès Aymerich, "no tenia ni idea de seguretat, però sí identifico persones amb valors".

N'ha repassat alguns de la policia catalana com ara, "voluntat de servei,professionalitat, proximitat i generositat". Unes característiques que ha enaltit, en especial, del major Trapero -autor del pròleg- i dels comissaris de qui ha assegurat que "han volgut ser líders", cosa que requereix de "voluntat i humilitat". I és que forjar un referent "no és anar a classe i prendre apunts, té un procediment. Ningú neix líder", ha finalitzat.
 

L'autora firmant el llibre Foto: Juanma Peláez


Aymerich ha defensat la publicació per exposar "la realitat" dels efectius que va més enllà de la imatge que "ens cuiden cada dia", perquè "el lideratge per valors tenia i té sentit" en una organització com la de la policia catalana. Espera que aquest model s'estengui "a totes les persones de la societat".

"Qui més s'estima els Mossos sense ser mossa"

L'autora ha dedicat el llibre a Domènec Faura, "un 10 com a persona, com a mosso", qui va ocupar durant anys diversos càrrecs al cos. D'ell ha recordat una frase que li va dir i la defineix "molt bé": "Ets qui més s'estima els Mossos sense ser mossa". De fet, Aymerich ha reconegut "no tinc passió pels Mossos" i, en aquest seguit de confessions, ha anat una mica més enllà, quan ha indicat que "comparteixo valors" amb l'exdiputat cupaire David Fernández, malgrat no "a la pràctica".
 

L'exconseller d'Interior Felip Puig a primera fila Foto: Juanma Peláez

 

"Tenia un alt risc elevadíssim de dissoldre's amb el 155"

Aymerich no ha defugit les preguntes de Basté i sobre el risc de la policia catalana de desaparèixer amb l'aplicació de l'article 155 -a l'octubre de 2017- ha contestat: "A ningú se li escapa que han estat en un risc elevadíssim". Tanmateix, ha continuat, "van saber com actuar i autogesionar-se. Van suportar un tsunami, perquè les bases eren sòlides i per això no els han tombat".