Les llicències per instal·lar plaques fotovoltaiques s'incrementen un 400% a Castellar

El nombre d'expedients d'obres creix un 70% respecte els sis primers mesos de 2020

A.H.
18 de juliol del 2021
Febre per l'energia solar a Castellar del Vallès. El municipi veí de Sabadell ha experimentat una crescuda de de la demanda i és que en els sis primers mesos de l'any les llicències d'obres per instal·lar plaques fotovoltaiques s'han incrementat un 400% a la localitat respecte al mateix període de l'any passant, passant de vuit a 41. 

Una crescuda que podria tenir relació amb una rebaixa del 50% de l'IBI durant tres anys, tal com ha explicat el tinent d'alcalde de l'Àrea de Territori, Pepe González, i que aquesta resposta de la població serveix per "incrementar aquests ajuts i incentivar encara més l'energia solar fotovoltaica en habitatges particulars i a la zona industrial".

La pujada per instal·lar aquestes plaques a la localitat forma part d'una demanda a l'alça dels expedients municipals d'obres. En general, les sol·licituds de comunicació han crescut un 70% més, de 208 a 354. 

En aquest sentit, s'han doblat les peticions per construir piscines (d'11 a 21) i les llicències d'obres majors, de 18 a 32 expedients, entre d'altres. I si es manté la progressió aquest 2021 es podrien superar les 700 sol·licituds, un 60% que al 2020.