Més de 250 persones es manifesten a Montcada contra el tancament de TE Connectivity

Gairebé el 100% de la plantilla ha secundat la vaga

La manifestació dels treballadors de TE Connectivity
La manifestació dels treballadors de TE Connectivity | ACN
NacióSabadell
12 de novembre de 2020, 08:30
Més de 250 persones s'han manifestat aquest dimecres a Montcada i Reixac contra el tancament de la planta de TE Connectivity. Treballadors de la fàbrica, però també de Nissan i d'altres indústries del municipi s'han sumat a la protesta per exigir la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb què es preveuen 248 acomiadaments.

La manifestació ha coincidit amb la jornada de vaga de 24 hores que la plantilla va començar dimarts a les 22 hores, la qual ha atingut un seguiment de gairebé el 100%, segons el comitè d'empresa. Al mateix temps, aquest dimecres s'ha celebrat la tercera reunió del procés de negociació. 

Els representants dels treballadors d'aquesta planta de components per a l'automòbil insisteixen han defensat la viabilitat a Montcada. Han recordat que l'any passat van negociar la sortida de 94 companys amb el compromís de TE Connectivity de reconfigurar la planta vallesana fins el 2022, i han reclamat, com a mínim, complir aquest termini.

"Vam refer tot el procés industrial de la divisió d'automoció a nivell mundial, i ara pretenen tancar la fàbrica argumentant que hi ha possibilitats que la conjuntura econòmica sigui dolenta els propers anys degut a la pandèmia actual", s'ha queixat el president del comitè d'empresa, Pedro Prieto, que s'ha oposat fermament a les raons exposades per la direcció alemanya.

"No hi ha cap motiu objectiu per tancar: ho basen tot en una situació conjuntural", ha afegit, i ha assenyalat l'evolució de l'economia xinesa per demostrar que la indústria espanyola pot recuperar-se de la Covid-19 sense complicacions. Prieto ha dit que la plantilla "no vol parlar d'indemnitzacions" i ha defensat que la fàbrica de Montcada és "5 estrelles". "Dins el grup és la millor en productivitat, en seguretat i eficiència, i això s'ha de valorar", ha subratllat.

Poden arribar més vagues

No ha descartat tornar a convocar alguna aturada puntual i ha assegurat que hi haurà més mobilitzacions per exigir la retirada de l'ERO. A la protesta d'aquest dimecres s'hi ha sumat el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, que ha culpat les administracions de l'actual crisi de la indústria automobilística, assegurant que hi ha hagut una "falta de previsió". "No s'han sabut anticipar a la transformació que viu el sector cap al vehicle elèctric", lamenta Pacheco, que reclama a la Generalitat i a l'estat espanyol "polítiques reactives" que "remoguin la llei per donar eines als treballadors per aturar els processos de re estructuració".

Pacheco ha avisat que, si l'administració no mou fitxa, la llista de Nissan, Saint Gobain Glass, Robert Bosch i TE Connectivity anirà a més els propers mesos. En el cas de la planta de Montcada, el líder de CCOO ha determinat que és "totalment viable" i ha criticat que la companyia vol endur-se la producció a Alemanya "per una pura decisió política".

"Hi ha condicions de sobres per mantenir la producció", ha assegurat, mentre ha reclamat a la Generalitat que actuï per evitar "més pèrdua de sobirania industrial". "Fins ara hem establert una política en què s'han concedit ajudes a empreses sense posar condicionants vinculats al territori, i això s'ha de revertir", ha afegit.