Nou cop contra una clan internacional dedicat al tràfic de marihuana cultivat en naus del Vallès Occidental

Hi ha quatre detinguts que vivien en aquests espais i un cinquè, que ingressa a presó

Una de les plantacions trobades
Una de les plantacions trobades
A.H.
26 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:27h

Un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra i la policia espanyola ha assestat un nou cop contra una banda criminal internacional dedicada la tràfic de marihuana. Els agents han comissat més de 1.500 plantes que es cultivaven en naus industrials de Polinyà, Castellar del Vallès, Sant Llorenç Savall, Barcelona i Ripollet.

El dispositiu policial és fruit de les gestions dutes a terme en el marc del cas Poirot, que es va desenvolupar el passat mes de juliol i es van detenir més de 100 persones en 51 escorcolls a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Una acció que va comptar amb la col·laboració de l'Europol i policies d'Alemanya i Albània. Així, ara, és una segona fase, en la qual s'ha actuat en aquests cinc municipis. 

Hi ha quatre detinguts que vivien a l'interior d'aquests espais i d'aquesta manera, es podia "maximitzar" l'activitat i "custodiaven" la droga. A més, hi ha un cinquè arrestat, utilitzat per l'organització com a testaferro en diverses naus i tenia com a encàrrec "entorpir la investigació" dels cossos de seguretat.

A tots els han acusat des delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric. Els cinc han passat a disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, d'on penja el cas Poirot, que ha ordenat l'ingrés a presó del que feia funcions de testaferro i la llibertat amb mesures cautelars per als altres quatre.