​Recullen més de 1.400 signatures contra la concentració de pediatria a Sabadell

Una iniciativa impulsada per la plataforma SOS Pediatria i el Moviment Veïnal Sector Planetes

La protesta del passat octubre per la Rambla d'Ibèria
La protesta del passat octubre per la Rambla d'Ibèria | Albert Hernàndez
Redacció
25 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:04h
Aquest dimecres i dijous hi ha vaga convocada al sector sanitari. Una protesta que denunciar les precàries condicions laborals, una mobilització que arriba quan a Sabadell s'està lluitant per evitar la concentració pediàtrica a la ciutat. S'han recollit més de 1.400 signatures contra aquesta mesura i que s'han lliurat al conseller de Salut, Manel Balcells.

Darrera d'aquesta campanya hi ha hagut la plataforma SOS Pediatria i el Moviment Veïnal Sector Planetes. Precisament, coincidint amb aquesta aturada, ambdues organitzacions han posat l'accent en la importància de l'atenció primària i “cal dir ben fort que la pediatria també importa”.
  Des de ja fa un any s'ha engegat una iniciativa per evitar que l'assistència pediàtrica es centralitzi en CAPs i d'aquesta manera, el servei s'allunya del barris i perd la qualitat de proximitat, tal com han criticat.

SOS Pediatria ha impulsat diverses protestes al llarg de 2022per evitar aquest trasllat del CAP Gràcia al CAP Centre. Inicialment, les previsions era que arribessin a la tardor, però en ple hivern no s'ha produït.