

Però... Quins ous! Ho sentireu assegurar als fans de Deep Purple, que en aquest diari n'hi ha molts. No fa gaire el Nació informava del 40è aniversari de “Smoke on the water”, una cançó mítica que ja té un giny per ser homenatjada a la cuina. És tracta d'un petit ou de plàstic que serveix per indicar l'estat de cocció dels seus homòlegs. Els Purple sonen si es vol un ou passat per aigua mentre que els Kiss te'l deixen una mica més fet. Ara bé, si ha de ser dur llavors l'ou de plàstic interpreta “The Final Countdown”, dels Europe. Algun incondicional del Ritchie Blackmore hi té res a dir?

Twitter és un mal invent per a la gent de sang calenta. El xef Sergi Arola, visiblement enfadat, es queixava en una piulada d'una reserva per a 12 persones que no s'havien presentat a sopar i obria un debat sobre la manca de compromís dels qui encarreguen una taula en un restaurant. Ara bé, hi ha qui a més de lamentar-se sap positivar les situacions. És el cas del seu col·lega de fogons, Rene Redzepi, xef del que ha passat a ser el millor restaurant del món després de tancar El Bulli, que només tres dies més tard sortia victoriós d'una situació semblant. Com? Doncs en qüestió de minuts, i també via Twitter, al Noma van ocupar la taula d'una reserva que els havia fallat. Només van haver d'enviar un missatge. I sense necessitat d'interessar-se per la mare de ningú...

#josiquevullhomenatjarenVentalló. De fet el salsassec amb bolets, Szlaszeck au champignon en l'original, és un nom escollit precisament per això, per reconèixer a Joaquim Ventalló la gran tasca d'aconseguir que en Tintín es pogués llegir en català. És un plat de cuina sildava, una recepta inventada. No és el cas de la que inaugura el nostre receptari, la coca Anne de la Mireia Carbó cuinada per La Cuina Vermella. Extreta de La cuina salvavides, és un entrant magnífic o una digna competidora a la pizza per sopar. N'hem escollit la versió de la Txell i el Kike i la seva Cuina Vermella, que ja són uns clàssics de la gastroesfera catalana i que us ofereixen un receptari exquisit i molt musical, però ens agradaria conèixer altres versions d'aquesta coca, si en feu, o altres receptes. Ens ho podeu fer arribar a annamurgadas@me.com o a través del twitter @annamurgadas.