[noticiadiari]2/259512[/noticiadiari]
És la que ha aportat una metge internista, Alejandra Menassa, en declaracions a RAC1. Aquesta especialista ha destacat al portal de la ràdio del Grup Godó un seguit d'aliments que contenen nutrients específics per reforçar el nostre sistema de defenses contra les malalties. Pren nota si vols que no sigui tan fàcil agafar un refredat.
Aliments rics en vitamina A
La vitamina A, per exemple, ens pot ajudar a prevenir aquests constipats. La trobarem, per exemple, en aliments com el peix o l'aviram, també coneguts com a provitamina A. De la mateixa manera, també ens anirà bé consumir vegetals tipus hortalisses de fulla verda, espinacs, pastanagues, bròquil, carabassa o fruites com el mango.[noticiadiari]2/225577[/noticiadiari]
Aliments rics en vitamina D
On podem trobar vitamina D? En el peix blau alt en greixos. És el cas de la sardina, el salmó salvatge o el verat. Si preferim la carn, però, també n'hi ha al fetge de la vedella, al rovell de l'ou, als bolets -que també tenen quantitats importants de vitamina D2-, i a l'oli de fetge de bacallà. La quantitat que ha de prendre cada persona depèn de cadascú. Factors com l'edat, per exemple, influeixen. Per aquest motiu, ha apuntat l'experta, és important fer-se analítiques periòdiques.El dèficit de vitamina D, per exemple, pot provocar problemes inflamatoris. En canvi, per l'altra banda, tenir-ne massa pot fer-nos més susceptibles a tenir malalties infeccioses. En aquest sentit, la química i especialista en divulgació científica Deborah García Bello, també ha detallat que cal anar amb compte amb les coccions, ja que la manera en què cuinem els aliments també influeix en la quantitat de vitamina D que ingerim: "Com és liposoluble, si els fregim podem reduir el contingut de vitamina D fins a la meitat, mentre que si els bullim o els fem al vapor no en perdem res”.
Aliments rics en vitamina E
Parlant d'un altre liposoluble, hi ha aquest altre gran antioxidant: la vitamina E. La podem trobar en una gran varietat d'olis vegetals, com ara el càrtam, les nous i altra fruita seca. Si ho preferim, però, també té presència en els ous, hortalisses de fulla verda i llavors.[noticiadiari]2/241916[/noticiadiari]
Aliments amb ferro
Com passa amb la vitamina D, el dèficit de ferro també té conseqüències. En aquest cas, tenir-ne poc afecta el correcte funcionament del sistema immunitari i també està relacionat amb una incidència més gran de malalties gastrointestinals i respiratòries. Algunes fonts de ferro important són les cloïsses, els musclos, els llegums, els fruits secs, les llavors, la carn, els ous o les sardines.No obstant això, també és important tenir en compte aquells aliments que n'afavoreixen l'absorció, com són el pebrot, el bròquil, la col, el kiwi, les maduixes, taronges, llimones, l'espirulina o l'alfals. De la mateixa manera, també hi ha aliments que interfereixen en el metabolisme del ferro com el segó, el sucre, el cafè, el te, la xocolata i els espinacs.
[plantillavirals]