Un Raphinha per llepar-se'n els dits: entrepans inspirats en jugadors del Barça

El bar de Gràcia que triomfa a les xarxes socials gràcies a una carta que fusiona passió culer i gastronomia

  • Entrepà Raphinha al bar El Roure -
Publicat el 17 de maig de 2025 a les 13:00

El restaurant més antic de Gràcia està de moda. Aquest bar mític, situat a una cantonada de la Placeta de Sant Miquel, ho està petant a les xarxes. S’anomena El Roure i la seva carta barreja futbol i gastronomia, ja que ofereix entrepans inspirats en els jugadors del Barça

Tot va començar el novembre passat, quan van estrenar un entrepà en honor a Lamine Yamal i es va viralitzar a les xarxes socials. L’entrepà que li feia tribut al de Rocafonda estava fet de pinxo morú de pollastre casolà, col verda fregida, dàtils i allioli de menta i llima

Des de llavors, el bar ha continuat aquesta tradició i cada mes treu un entrepà d’edició limitada inspirat en un jugador de l’equip blaugrana. Aquests no són simples plats amb noms de futbolistes del Barça, sinó que cada entrepà està elaborat amb ingredients que s’alineen amb la història del jugador que els dona nom.

Aquest mes el protagonista és Raphinha. L’entrepà que porta el seu nom està fet de culatí de vedella, enciam, formatge cheddar, pebrot del piquillo i maionesa de mango, fent homenatge al país d’origen del davanter, Brasil. El passat mes d’abril, el jugador escollit va ser el porter polonès del Barça. El Roure va aprofitar la fama de Szczęsny amb el tabac i va apostar per un entrepà fet de pernil i formatge fumats, amb tocs italians fent referència al seu pas per la Roma i la Juventus. I la jugada els hi va sortir molt bé, ja que ha sigut un dels entrepans més exitosos. Especial menció, també, a Pau Cubarsí: el seu entrepà portava calçots, per donar-li un toc molt català.

Els entrepans que ofereix El Roure ja són part de l’experiència culer, però el restaurant no deixa de ser un bar de cuina tradicional catalana amb més de 135 anys d’història, especialitzat en tapes i que també ofereix esmorzar de forquilla i menús.