L’acte ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, als quals també s’hi han sumat Begoña Cristeto, Secretària General d'Indústria i de la PIME del ministeri espanyol d'Economia , Indústria i Competitivitat, i María Luisa García Vaquero, Subdirectora General Adjunta a la Subdirecció General de Qualitat de Medicaments i Productes Sanitaris.
Els terrenys on s’aixecarà la nova planta ja estan en plena fase d’obres, amb els primers moviments de terres que donaran pas a l’estructura del nou edifici de la farmacèutica, que avui dia ja elabora productes tan habituals a les nostres farmacioles com Nolotil o Bisolvon. La nova planta integrarà la producció de Respimat, el cartutx y l’aplicador que s'aplicarà a productes com Sprivia, Spiolto o Combivent, de la mateixa manera que s'envasarà amb els diferents formats de dispositiu inhalador per països de tot el món.

Terrenys on s'aixecarà la nova planta. Foto: Albert Segura
De Catalunya al món
"Aquesta és una gran oportunitat per poder fer un producte tan important per a la corporació, des d'aquí es produirà el Respimat per a tothom, d'entrada per a Europa, i en dos anys per als Estats Units, Japó, Mèxic, Brasil i Canadà, entre d'altres, "assenyala Timmo Andresen, director general de Boehringer Ingelheim Espanya.
Es preveu que a l’agost de 2018 les obres arribin al seu punt i final. Així, a finals de 2019 es començarà a envasar el producte, amb destinació a països d’Europa, quan s’elaboraran unes 25.000 unitats. Posteriorment, a l’abril de 2021, es farà el salt a la producció de cartutxos i el seu envasat per a Europa, mentre que al 2022 s’iniciarà la producció per a la resta de països de tot el món, entre ells Estats Units, Canadà o Japó, arribant a les 30.000 unitats.
“Amb una inversió de 100 milions d’euros, crearem 200 llocs de treball d’alta qualificació, a Catalunya hi hem trobat la capacitat d’atraure talent per a produir amb els nivells de qualitat que ens calen”, afegeix Andersen. Això, assegura, és un reforç a l’aposta que la multinacional farmacèutica ha fet amb Catalunya, on afegeix que hi han trobat una gran capacitat d’atraure talent.
Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha agraït aquesta mostra de confiança, destacant l’esforç de Catalunya en mantenir la capacitat industrial que la defineix: “Ha hagut d’haver-hi una ciris per veure que els països que millor resisteixen la crisi són els que tenen una millor indústria, i Catalunya segueix sent un país industrial”, ha assegurat Baiget.