Cañete presenta la seva candidatura a Pimec i acusa Eines de País de voler «pervertir» l'entitat

El secretari general de la petita i mitjana empresa compara la voluntat de Pere Barrios de fer de l'organització l'única patronal catalana amb el "sindicat vertical" franquista

Antoni Cañete, aquest divendres
Antoni Cañete, aquest divendres | ACN
05 de febrer de 2021, 15:17
Actualitzat: 17:59h
S'escalfa la campanya electoral a Pimec. L'actual secretari general de l'entitat, Antoni Cañete, ha presentat la seva candidatura a les eleccions de la patronal. Ho ha fet amb un discurs dur, a l'ofensiva, en un acte en el qual ha promès posar les petites i mitjanes empreses "al pont de comandament", enfront dels que volen "instrumentalitzar" i "pervertir" l'entitat. "Prou de dir mentides", ha clamat Cañete, que tindrà enfront l'empresari Pere Barrios, candidat al capdavant d'una llista independentista que té el suport d'Eines de País en les eleccions a celebrar el 23 de febrer proper. 

En una roda de premsa al Col·legi de Periodistes, Cañete ha presentat una candidatura continuista, amb Emma Gumbert, membre del comitè executiu i que es postula per liderar l'àrea de relacions laborals; Isabel Galobardes, actual presidenta de Pimec Turisme, i Josep Soto, president de Pimec Joves, que pretenen renovar les seves atribucions actuals. Com a principal figura externa coneguda fins al moment, Cañete ha fitxat l'exdirectiva del Barça Maria Teixidor.

Després de defensar el seu projecte d'activisme empresarial i "capitalisme inclusiu", Cañete ha descartat ajornar la votació, que s'ha de fer de manera presencial el 23 de febrer, i ha recordat que la convocatòria "s'ha fet dins el termini i en la forma escaient". Ha afegit que el candidat d'Eines Pimec, Pere Barrios, no va manifestar-se en contra de les eleccions quan es va tractar aquest assumpte a la junta de la patronal. "Es va aprovar per unanimitat la proposta d'eleccions sense cap vot en contra, ni esmena o comentari", ha afegit.

"Hi ha persones que venen amb un interès diferent de l'objectiu social de l'entitat i entren per instrumentar-la. Quan s'entra per instrumentar-la en un fi diferent del propi, el que s'està fent és pervertir-la. I aquesta candidatura té claríssim l'objectiu social de l'entitat i lluitarem per defensar els interessos dels socis", ha explicat.

L'actual secretari general de Pimec també presideix la Plataforma Multisectorial contra la Morositat, un moviment que ha definit com "el moviment empresarial més important del segle". Si és elegit, ha promès que el seu objectiu serà aconseguir que les administracions tinguin "més sensibilitat" cap a les pimes. "Nosaltres no tenim sobres, tenim vots i llocs de treball. I cal que la societat ho sàpiga", ha afirmat el també president honorari de l'empresa Cofme. 

Per la seva banda, Barrios va propugnar aquest dijous fer de Pimec "l'única patronal catalana". Una proposta que Cañete ha rebutjat de pla, comparant-la amb "el sindicat vertical" del franquisme, amb la seva voluntat de control de totes les entitats de la societat civil.

Barrios va defensar "un canvi de tarannà" a Pimec, una entitat que ha explicat que coneix bé. Va desvincular la seva candidatura de les tensions entre la patronal i la Cambra, i va anunciar que demanarien que s'ajornin les eleccions un temps perquè consideren que no és correcte precipitar un procés com aquest, cosa que no ha de ser un problema, ha dit, "després de tants anys exercint Josep González la presidència". També va demanar que es pugui exercir el vot de manera electrònica.