Les carreres universitàries amb més sortides laborals, segons un estudi

Els graus vinculats a la salut i a l'educació es mantenen a la part alta del rànquing, que reflecteix també el creixement de l'enginyeria informàtica

Estudiants durant un examen de la selectivitat
Estudiants durant un examen de la selectivitat | Adrià Costa
Redacció
29 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:19h

S'apropa un dels moments més complicats a la trajectòria acadèmica dels estudiants catalans: la selectivitat. Milers d'alumnes de batxillerat s'examinaran en les pròximes setmanes amb l'objectiu d'aconseguir la millor nota per poder triar quina carrera universitària volen cursar en els pròxims anys.

És també un moment molt difícil perquè cal prendre una decisió que marcarà el futur professional, i és per aquest motiu que existeixen propostes com el Saló de l'Ensenyament que vol guiar els estudiants. En la mateixa línia, un estudi sobre inserció laboral que presenta anualment la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques presenta les carreres amb millors sortides laborals.

Com sol ser habitual en aquesta mena d'estudis, les carreres vinculades a la salut solen tenir una taxa molt alta d'inserció laboral. Els metges són necessaris, com ha posat en evidència la pandèmia, i per aquest motiu sempre són graus molt sol·licitats i amb una nota de tall molt elevada. I no només es tracta de metges i les diferents especialitzacions, sinó que graus com farmàcia, infermeria o fisioteràpia també tenen moltes sortides laborals.

Per altra banda, l'enginyeria informàtica també registra una taxa alta d'inserció laboral mentre cada cop hi ha més demanda de professionals de digitalització a les empreses. En aquest cas, algunes de les feines que els graduats poden realitzar són com a desenvolupadors de software, analistes de sistemes, consultors tecnològics, gestors de bases de dades o especialistes en ciberseguretat. Altres enginyeries, com la industrial, l'elèctrica o la de telecomunicacions també tenen un percentatge alt de sortida laboral.

I si sempre calen metges, també són necessaris els mestres. Gairebé vuit de cada deu graduats en educació primària i secundària exerceix avui dia la professió. La natalitat disminueix a Catalunya i a l'Estat, però la demanda de professionals de l'educació segueix a l'alça, segons l'estudi de la Fundació BBVA.

Per últim, el grau d'Administració i Direcció d'Empreses també marca un nivell alt d'inserció en el mercat laboral. Això es deu al fet que compta amb àmplies sortides laborals, com poden ser la gerència, la consultoria de negocis, l'anàlisi financera o formar part d'un departament de màrqueting o de recursos humans. Els possibles dobles graus d'ADE amb Dret, Finances o Màrqueting també és ben valorat per les empeses a l'hora de contractar.

Arxivat a